Zeițele vii: Copilele care levitează - reîncarnările lui Kali, simbolul hindus al puterii
Publicat pe 12.06.2014 la 11:03 Actualizat pe 12.06.2014 la 12:36
Printre copilele din Nepal, le vei zări de la depărtare pe cele însemnate cu al treilea ochi. Kumaris sunt fetițele care nu ating pământul cu picioarele, reîncarnările lui Kali, zeița războiului în religia hindusă
Printre copilele din Nepal, le vei zări de la depărtare pe cele însemnate cu al treilea ochi. Kumaris sunt fetițele care nu ating pământul cu picioarele, reîncarnările lui Kali, zeița războiului în religia hindusă!
Acestea sunt alese de la naștere și adorate de mii de hinduși și budiști până la pubertate, atunci când fetelor le vine menstruația. Kumaris („virgine” în limba locală) sunt văzute ca protectoare ale poporului și aducătoare de noroc. Fetele cresc și învață în temple, ieșind în public doar de 10-13 ori pe an, pentru festivități și evenimente locale. Atunci nu le este permis săp meargă pe jos, fiind duse în brațe de familie sau în trăsuri.
De multe ori, viața lor începe abia la vârsta de 12-13 ani, atunci când trebuie să învețe să meargă normal, dintr-odată, și să se comporte obișnuit în societate. Atunci, după menstruație, copilele trec printr-un ritual de 12 zile, Gufa, care culminează cu ștergerea însemnelor de pe frunte și despletirii părului. Machiajul dispare, iar copilele sunt reduse la statutul normal al unei persoane fără caracteristici divie.