Andy Murray și Victoria Beckham pe lista celor decorați de regina Elisabeta a II-a de Anul Nou

Publicat pe 30.12.2016 la 20:24 Actualizat pe 31.12.2016 la 11:52

Fosta membră a Spice Girls și designerul Victoria Beckham a fost numită "ofiter al Ordinului Imperiului Britanic".

Atletul olimpic Mo Farah, liderul clasamentului mondial la tenis Andy Murray, actorul Mark Rylance, comedianul Ken Dodd și muzicianul Ray Davies din trupa Kinks au fost făcuți cavaleri vineri de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind incluși pe lista celor decorați anunțată de Anul Nou, relatează Reuters, AFP și DPA.

Fosta membră a Spice Girls și designerul Victoria Beckham a fost numită "ofițer al Ordinului Imperiului Britanic", alte figuri din lumea modei care au primit decorația fiind redactorul șef al American Vogue, Anna Wintour, și designerul de accesorii Anya Hindmarch.

Victoria Beckham, care a cunoscut gloria în anii 90 cu trupa Spice Girls iar apoi s-a căsătorit cu fotbalistul britanic David Beckham, a lansat prima sa marcă de modă în 2006.

Actorul Mark Rylance a fost făcut la rândul său cavaler pentru contribuția sa la teatrul britanic. Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru ai generației sale, el a obținut în 2016 și un premiu Oscar pentru rol secundar după apariția în filmului lui Steven Spielberg "Podul spionilor".

La 29 de ani, liderul clasamentului mondial masculin din tenis Andy Murray a devenit cel mai tânăr cavaler din istorie. Potrivit media locale, tenismanul le-a cerut celor de la Wimbledon să continuă să-i folosească numele și nu apelativul "Sir Andy", cum este obiceiul.

Lista bianuală de decorații este făcută publică de ziua reginei, în luna iunie, și la sfârșitul fiecărui an, răsplătindu-i pe cei care au avut contribuții semnificative la îmbunătățirea vieții britanicilor sau au avut realizări excepționale în domeniul în care activează.

Mulți atleți britanici care au participat la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice din 2016 au fost decorați, printre care Mo Farah, Jessica Ennis-Hill și Katherine Grainger, prima femeie care a câștigat cinci medalii la cinci ediții diferite ale JO.

Sir Roger Bannister, primul om care a alergat proba de o milă în mai puțin de patru minute în 1954, a primit titlul de "Companion of Honour", una dintre cele mai importante distincții acordate de regină.

Alte persoane decorate au fost David Adjaye, distins pentru proiectul său de realizare a unui Muzeu național al istoriei și culturii africanilor-americani la Washington, și pictorul Chris Ofili, câștigător al unui premiu Turner.

Una dintre cele mai în vârstă persoane decorate a fost Janet Gillespie, de 94 de ani, care a fost răsplătită pentru activitatea sa caritabilă. În total au fost decorate 1.197 de persoane, peste jumătate dintre ele fiind femei.

agerpres.ro

În articolul

Andy Murray și Victoria Beckham pe lista celor decorați de regina Elisabeta a II-a de Anul Nou

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x