ANM avertizează: VREMEA REA face prăpăd în România!

Publicat pe 06.01.2017 la 00:55 Actualizat pe 06.01.2017 la 01:03

Vreme geroasa, ninsori si viscol puternic!

Iarna și-a intrat în drepturi! Potrivit specialiștilor ANM, ne așteaptă cel puțin două zile cu ninsori și viscol puternic, iar în acest sens au fost emise două avertizări meteorologice.

Capitala și 11 județe intră în noaptea de joi spre vineri sub Cod portocaliu de ninsori și viscol puternic, potrivit unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopții de joi spre vineri (5/6 ianuarie), începând cu ora 2:00, și în cursul zilei de vineri, până la ora 18:00, în București și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar, viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 — 85 kilometri/oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri și local troienind zăpada.

Autoritățile au anunțat joi seara că meteorologii ar putea emite Cod roșu de vreme rea în patru din cele 11 județe avertizate de Cod portocaliu de ninsori și viscol puternic, respectiv în Vrancea, Buzău, Brăila și Ialomița.

Meteorologii au emis și un cod galben de viscol și ninsori în județe din sudul, centrul și estul țării.

Așadar, 14 județe din sudul, centrul și estul țării se vor afla începând de joi seara, de la ora 22:00, sub Cod galben de ninsoare și viscol, avertizarea meteorologilor fiind valabilă până vineri, la ora 20:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), intră în vigoare un cod galben în intervalul 06 ianuarie, ora 20 – 07 ianuarie, ora 10, în Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.


Începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

În articolul

ANM avertizează: VREMEA REA face prăpăd în România!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x