Dascălii din România vor beneficia de cursuri de învățare continuă
Publicat pe 06.03.2018 la 15:35 Actualizat pe 06.03.2018 la 15:39
În sprijinul acestei responsabilități, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, împreună cu Fischer International, își propun să le creeze profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă prin intermediul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali".
Trăim într-o epocă în care educația și dezvoltarea personală este necesară și constantă pe toată perioada vieții. Acest proces de evoluție nu se limitează doar la ciclul profesional al fiecăruia ci se extinde asupra celorlalți, inclusiv a societății în ansamblu. Într-un astfel de context, rolul profesorului de a insufleți acest crez al educației continue în rândul tinerilor, oferind un exemplu la clasă în acest sens, capătă o nou valență de responsabilitate.
În sprijinul acestei responsabilități, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, împreună cu Fischer International, își propun să le creeze profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă prin intermediul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali". Această serie de evenimente începută în anul 2014 continuă pe 10 martie 2018 cu seminarul ”Gateway to ELT”, care se adresează profesorilor de limba engleză din întreaga țară.
Seminarul susținut de specialiștii Gary Anderson și Tim Pearse are scopul de a facilita accesul profesorilor de limba engleză la cele mai recente informaţii şi resurse internaționale din domeniul predării acestei limbi. ”Vom analiza împreună evoluțiile pentru testele Cambridge English: Young Learners (YLE) și noile broșuri Home Fun, activitățile online și aplicația Word Fun World pentru a motiva tinerii cursanți să practice și să se distreze în timp ce învață o limbă nouă în timpul lor acasă cu sau fără părinții lor”, subliniază Gary Anderson.
Datorită numărul mare de profesori care și-au exprimat dorința de a participa la seminarul din data de 10 martie 2018, acesta va avea două sesiuni, ambele susținute în Aula Magna, Academia de Studii Economice, Piața Romană 6, București. Astfel, profesorii care s-au înscris până pe 23 februarie 2018, vor participa la sesiunea de dimineață, din intervalul orar 10:00 – 12:00, iar înscrierile efectuate începând cu data de 24 februarie vor participa la a doua sesiune a conferinței, în intervalul orar 13:00 – 15:00. Toate activităţile din cadrul seminarului sunt gratuite. Detalii pe site-ul fundației și pe pagina de facebook.
Tim Pearse - Tim lucrează în ELT de peste 20 de ani. În 2013 a început să lucreze pentru studiul National Geographic Learning și în prezent ocupă funcția de reprezentant regional pentru Europa Centrală și de Est și Rusia. Este pasionat de metodologia de a motiva și de a inspira studenții; fiind un permenent căutător al unor noi metode de a reîmprospăta paradigma clasică de predare a limbii engleze.
Originar din Kansas, Gary Anderson a fost directorul pedagogic al programului lingvistic al fostului Centru American din Paris, unde a predat și a coordonat cursuri pentru toate vârstele de cursanți. El a fost ales în funcția de președinte al TESOL France când s-a alăturat Cambridge University Press în calitate de profesor internațional, timp în care a ținut prelegeri în 65 de țări pe cinci continente diferite, inclusiv de mai multe ori în România. El este în prezent profesor, trainer și consultant ELT independent în Paris.