Încă un DECES în lumea artistică. A murit Marin Petrache Pechea

Publicat pe 10.10.2016 la 08:46 Actualizat pe 10.10.2016 la 09:15

Muzicianul Marin Petrache Pecea a incetat din viata, la 71 de ani.

Marin Petrache Pechea a decedat, ieri, la 71 de ani

Foto: Facebook

Lumea artistică din România este din nou în doliu. Ieri, la 71 de ani, a încetat din viață muzicianul Marin Petrache Pechea. Trista veste a fost dată de saxofonistul Flavius Teodosiu, fostul discipol al maestrului.

"Cu o foarte mare durere în suflet vă informez că mentorul şi prietenul meu, care a fost ca un tată pentru mine, a plecat spre stele. Dumnezeu să te odihnească, Marin Petrache Pechia! Îţi mulţumesc!", a scris Flavius Teodosiu pe pagina sa de Facebook.

Vestea tristă a circulat repede în lumea asrtistică. Elena Cârstea și Nidia Moculescu, fata compozitorului Horia Moculescu, exprimându-și și ele regretul dispariției lui Pechea.

”Pechea, ai fost cel mai bun om pe care l-am cunoscut până acum. Muzician desăvârșit! Prieten adevărat! Pur și simplu, voi avea o ceartă cu Ăl mare, că nu mai duc atâtea vești grele. O să îmi lipsești, papa, cu desăvârșire!”, a scris Nidia Moculescu.

Marin Petrache Pechea s-a născut la Bucureşti pe 25 noiembrie 1944. Absolvent al Şcolii de Muzică şi a Conservatorului de Muzică din Iaşi, secţia clarinet, Marin Petrache Pechea a fost fondatorul Grupului Cromatic.
În 1969, Marin Petrache Pechea face primul turneu în Germania, însă muzicienii care l-au însoțit au ales să nu se mai întoarcă în România. În România a fost condamnat de regimul comunist, în absenţă, la şapte ani de închisoare. Piesele lui Marin Petrache Pechea "Fata fără nume", "Drumu-i drum", "Amurg", "Culori ritmice" se difuzează intens la radio şi televiziune.

Marin Petrache Pechea devine cetăţean danez. În 1991, se repatriază, prezentându-se la Festivalul Internaţional Bucureşti '92 cu solista Greta Popp, din Statele Unite, şi obţine Marele Premiu cu piesa "Dacă pleci", cântată în limba română de Loredana Groza. În 1997 înfiinţează Cromatic Big Band, formată din 26 de tineri muzicieni.

Fotografii: Facebook

În articolul

Încă un DECES în lumea artistică. A murit Marin Petrache Pechea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x