Masinile electrice, nedorite in Romania! Care sunt reticentele?

Publicat pe 24.11.2016 la 12:24 Actualizat pe 24.11.2016 la 12:33

In afara granitelor tarii noastre masinile electrice si cele hibride sunt in mare voga.

Desi in afara granitelor tarii noastre masinile electrice si cele hibride sunt in mare voga, iar multi dintre soferi au adoptat deja acest “trend”, soferii romani continua sa exprime o reticenta evidenta in ceea ce priveste ideea de a achizitiona si de a conduce o masina electrica, in detrimentul uneia clasice.
Fie ca este vorba despre faptul ca noutatile ajung greu in Romania, iar romanii sunt cunoscuti pentru faptul ca adopta mai greu un trend, fie ca la noi in tara, soferii sunt cu adevarat sceptici in ceea ce priveste adevarata utilitate a acestor autovehicule, un lucru este cert: pentru soferii romani, conceptele de masina hibrid sau masina electrica se afla in afara sferei lor de interes, pentru moment.
Este posibil ca majoritatea romanilor sa nu se informeze activ si corect cu privire la produsele noi care intra pe piata, iar aceasta tendinta se perpetueaza si cand vorbim despre aparitia unor noi modele de masini, autovehicule despre care se spune ca ar fi mai economice si mai prietenoase cu mediul inconjurator.
Asadar, pentru soferii care nu cunosc destule detalii despre specificatiile unei masini electrice, iata cateva aspecte care trebuie luate in considerare inainte de efectuarea unei achizitii:
1. Bateria se descarca repede. Spre deosebire de aceste baterii auto clasice, care sunt mai longevive, cele pentru masini electrice se descarca extrem de repede, iar un dezavantaj destul de mare este faptul ca pe soselele din Romania nu exista multe statii de reincarcare. Din cauza faptului ca bateria auto se descarca rapid, autonomia este mai scazuta la masinile electrice si exista riscul ca autovehiculul sa ramana fara curent electric inainte de a ajunge la destinatie.


2. Performanta scazuta. Este cunoscut faptul ca automobilele electrice nu ofera o performanta ridicata, fiind capabile sa atinga o viteza limitata de maximum 100km/h. Aceste autovehicule au nevoie de o incarcare periodica, iar timpul poate duce pana la 8 ore. Pentru soferii care isi folosesc automobilul in mod frecvent si nu dispun mereu de timpul necesar reincarcarii bateriei, acest dezavantaj poate cantari mult in defavoarea masinilor electrice.

3. Masinile electrice sunt silentioase. Desi la prima vedere, acesta poate parea un avantaj, exista intotdeauna riscul ca persoanele cu un simt al auzului mai scazut sa nu il considere un beneficiu. Silentiozitatea acestor autovehicule poate fi cauza unor accidente rutiere grave.

4. Costul unei masini electrice este ridicat. O masina electrica este mult mai scumpa decat un automobil clasic care functioneaza pe benzina sau motorina. Pretul unei masini marca Tesla variaza intre 65 si 95.000 Euro, iar un Mitsubishi i-MiEV costa 32.000 de Euro, preturi mult prea piperate pentru buzunarul romanilor.

5. Contribuie la cresterea productiei de curent electric. Multe state dezvoltate au inceput deja sa investeasca in reducerea productiei de curent electric, optand pentru obtinerea energiei din resurse naturale (apa, vant, soare), insa nu au inlocuit inca termocentralele, care sunt sisteme clasice de producere a curentului electric. Desi masinile electrice care sunt atat de laudate pentru ca nu polueaza mediul prin eliminarea noxelor, polueaza totusi prin faptul ca necesita curent electric pentru a functiona, iar acesta nu este produs prin nimic altceva, decat prin arderea carbunilor, a petrolului si a gazelor naturale, actiune cu impact grav asupra mediului.


Cu toate ca multe persoane considera ca masinile electrice reprezinta viitorul, acestea nu sunt prea populare in randul romanilor. Putinele marci de automobile electrice care au intrat pe piata romaneasca, sunt extrem de scumpe. Desi achizitionarea unui astfel de autovehicul presupune un mare efort financiar din partea romanilor, acestia nu sunt siguri ca investitia este una rentabila.
Chiar daca sunt indelung laudate pentru faptul ca sunt economice si prietenoase cu mediul inconjurator, se pare ca masinile electrice prezinta o serie de dezavantaje care nu le recomanda ca fiind alegerea perfecta in materie de autovehicule.

În articolul

Masinile electrice, nedorite in Romania! Care sunt reticentele?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x