Pasiunile lui Fidel Castro: femei, sport şi cinematografie!

Publicat pe 27.11.2016 la 15:54 Actualizat pe 27.11.2016 la 16:03

Un om al tuturor pasiunilor!

De la sport la cinematografie și arătând de asemenea slăbiciuni pentru femei, gătit sau lectura știrilor, fostul lider cubanez Fidel Castro s-a prezentat întotdeauna ca un om al pasiunilor, la limita excesului, relatează duminică AFP.

Pasiunea lui cea mai secretă: femeile. Emfatic și extrovertit, Fidel Castro a rămas întotdeauna extrem de rezervat cu privire la viața sa privată și nu a apărut niciodată în public cu o femeie la brațul său.

Căsătorit doar o singură dată — în 1948 — cu Mirta Diaz-Balart, exilată după Revoluție, El 'Lider Maximo' a avut, totuși, cel puțin opt copii cu patru femei diferite.

La apogeul popularității sale la nivel mondial în anii '60, i s-au atribuit legături cu actrițe celebre ca italianca Gina Lollobrigida sau americanca Ava Gardner.

Ultima sa parteneră, Dalia Soto del Valle, o blondă cu ochi verzi, cu care are cinci fii și cu care și-a împărțit viața în umbră încă din anii 1960, este practic necunoscută cubanezilor.

Dar una dintre cele mai influente femei din viața lui Fidel Castro a fost, fără îndoială, Celia Sanchez, pe care a cunoscut-o în jungla din Sierra Maestra în 1957. Ea a fost mâna sa dreaptă, secretara sa personală și, fără îndoială, mai mult decât atât, până când a murit de cancer în 1980.

Mai mult decât femeile, însă, Fidel Castro a spus că sportul a fost cel care i-a format spiritul de luptă. Înot, atletism, baseball, baschet, fotbal, dar și tir sau pescuit sportiv: sunt puține activități sportive în care liderul cubanez nu a putut fi văzut exercitându-și talentul, în special de către mass-media. La un turneu de pescuit a participat o dată alături de romancierul american Ernest Hemingway.

"Dacă nu aș fi fost sportiv, nu aș fi fost luptător de gherilă", a explicat el, în 1999, în timpul unei conversații cu jucători de baseball, unul dintre sporturile sale preferate, pentru care a creat echipa "Barbudos" (nume dat forțelor rebele ale Revoluției cubaneze).

Citeşte mai departea AICI:

În articolul

Pasiunile lui Fidel Castro: femei, sport şi cinematografie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x