Vrei un desert special? Încearcă Ashtalieh, budinca libaneză cu lapte
Publicat pe 23.04.2015 la 23:06 Actualizat pe 23.04.2015 la 23:13
Ashtaliyeh este varianta orientală de pannacotta, o cremă de lapte făcută fără gelatină sau smântână și aromată cu apă de flori de portocal și apă de trandafiri. Budincă de lapte e ușoară și se servește rece, deci e perfectă pentru zilele de vară.
Ashtalieh este varianta orientală de pannacotta, o cremă de lapte făcută fără gelatină sau smântână și aromată cu apă de flori de portocal și apă de trandafiri. Budincă de lapte e ușoară și se servește rece, deci e perfectă pentru zilele de vară.
Ai nevoie de:
Pentru budincă
– 500ml lapte
– 1/3 căni amidon de porumb (maizena/cornstarch)
– 1 lingură zahăr
– 1 linguriță apă de flori de portocal
– 1 linguriță apă trandafiri (eu am folosit boboci de trandafir uscați)
– 75 grame cremă de brânză
Pentru sirop
– 1/2 căni zahăr tos
– 1/4 căni apă
– 1 lingură apă de flori de portocal
– 1 lingură apă trandafiri
– 1 lingură zeamă de lămâie
– fistic neprăjit, pentru garnisit