10 probleme frecvente ale femeilor legate de sex si cum sa le combati

Publicat pe 16.05.2013 la 17:26 Actualizat pe 27.01.2014 la 14:56

Nu doar barbatii se tem de recenziile femeilor dupa o noapte de amor. Femeile au propriile griji cand vine vorba de sex: "voi avea orgasm?", "arat sexy sau mi se vad colaceii?", "daca iau vreo boala cu transmitere sexuala?". Uite cum poti sa scapi de zece dintre ele:

1. Nu poti sa ai orgasm prin penetrare

E normal sa ai astfel de griji; studiile arata ca 75% dintre femei nu au orgasm vaginal si 10% dintre ele nu pot sa aiba orgasm - deloc. Daca te numeri printre ele, mai intai linisteste-te: nu e nimic in neregula cu tine. Experimenteaza alte tipuri de sex, care ar putea sa iti aduca placerea dupa care tanjesti si comunica cu partenerul tau.

2. Nu arati bine goala

In primul rand, la o astfel de concluzie ajungi numai tu, cu siguranta nu si partenerul tau. Se pare ca 61% dintre femei tind sa se gandeasca la felul (rau) in care arata in timp ce fac sex iar un studiu realizat in 2011 a descoperit ca 51% dintre femei ar renunta la sex pentru un an in care sa fie slabe.

Tine minte: stanjeneala si fricile in pat nu vor duce niciodata la o partida de sex buna. In loc sa te fortezi sa faci sex cand nu ai chef, incearca sa te simti sexy la SPA, in timpul unui masaj relaxant, sau cu fetele, cand dansati in club.

3. Nu ai un vagin "normal"

Fiecare femeie e unica ; de aceea, e complet normal ca partile intime ale fiecareia sa arate diferit. Accepta asta, inainte sa te duci sa iti faci o labioplastie (operatie de infrumusetare a labiilor prin reducerea lor) inutila, care iti doar iti va supune corpul unui risc in plus. Daca iubitul tau nu iti spune nimic despre asta, de ce ti-ai face griji tu?!

4. Esti groaznica in pat

Nimanui nu ii place sa primeasca critici in pat. Atunci cand ti se intampla asta ia in considerare faptul ca iubitul tau nu se refera neaparat la tehnicile tale in pat ci la emotiile pe care le transmiti. De multe ori, calitatea unei partide de sex tine de implicarea celor doi in relatie si de nevoia de a fi unul cu celalalt. Revizuieste-ti comportamentul cand esti in pat: cumva nu ai incredere in cel de langa tine? Inca sunteti la inceput si nu va stiti dorintele?

5. Nimic bun nu tine o vesnicie. Sexul cu el va deveni plictisitor

Contrar a ceea ce ai putea crede, cuplurile casatorite au o viata sexuala mai satisfacatoare ca a celor singuri. Asta se datoreaza nivelului de incredere si intimitate care creste dupa ani de convietuire impreuna. In plus, cu timpul, partenerul tau va sti din ce in ce mai bine cum sa te atinga pentru a avea orgasm.

6. Libidoul tau e scazut

Daca libidoul tau e scazut, trebuie sa stii ca nu esti singura: un studiu din 2008 a aratat ca 10% dintre 30.000 femei cu varste cuprinse intre 18 si 44 de ani nu au un apetit sexual sanatos. Asta se poate datora unor metode contraceptive, lipsei de somn si antidepresivelor luate cu regularitate. Stresul si depresia pot fi cauzele lipsei tale de dorinta; important este sa descoperi care dintre ele este, vorbind cu ginecologul.

7. Ai avut prea multi/putini parteneri

Unele femei vor avea mai multi parteneri de-a lungul vietii, in cautarea iubitului perfect, altii vor face sex doar cu unul sau doi barbati toata viata. Cand vine vorba de experienta sexuala, nu exista "anormalul". Desi s-a aratat ca femeile intre 30-44 de ani au avut doar patru parteneri sexuali, potrivit Institutului Kinsey, mai important este ce ai invatat din fiecare relatie si cat ai evoluat de-a lungul timpului.

8. Boala ta cu transmitere sexuala iti va distruge viata

O astfel de boala e stanjenitoare, dar nu va pune capat vietii tale sexuale. 80% dintre persoane active sexual vor lua HPV in decursul vietii, este aproape inevitabil. Asta nu inseamna ca 80% dintre ei nu vor mai face vreodata dragoste. Mai mult, din ce in ce mai multe persoane au devenit tolerante fata de astfel de intamplari, dar este important sa fii sincera cu partenerul tau actual.

9. Nu faci sex

Ai impresia ca toti din jurul tau fac sex? Este doar o iluzie. Majoritatea persoanelor singure trec prin astfel de pauze, mai ales dupa o despartire. Ai rabdare si profita de acest timp pentru a-ti da seama ce vrei de la urmatorul partener - atat in materie de sex, cat si in materie de temperament.

10. Esti excitata de lucruri pe care nu le-ai face in viata de zi cu zi

Intr-un studiu din 2009, fanteziile barbatilor si femeilor au fost puse la incercare. Tuturor li s-au aratat clipuri video cu diferite activitati sexuale - sex intre o femei si un barbat, intre doua femei sau doi barbati, cu animale, etc. si s-a descoperit ca barbatii heterosexuali au fost excitati de sexul intre o femeie si un barbat si intre doua persoane de acelasi sex. Femeile, in schimb, au fost excitate de sexul intre lesbiene, desi nu ar fi vrut sa faca neaparat asta in realitate. Concluzia? Nu mai fi atat de stricta cu tine - dorinta nu are nicio legatura cu logica.

foto: lifeline.de

În articolul

10 probleme frecvente ale femeilor legate de sex si cum sa le combati

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x