15 motive de cearta intr-un cuplu

Publicat pe 27.03.2013 la 14:46 Actualizat pe 27.03.2013 la 14:50

Sexul

Sa recunoastem. Cuplurile se cearta cand vine vorba de sex. Ea mai degraba ar citi o carte seara, iar dimineata are chef de joaca. Pentru a rezolva acest lucru, trebuie gasita ora perfecta pentru amandoi.

Politica

Viziunile politice sunt adeseori motiv de cearta. Cea mai buna modalitate de a evita certurile cand vine vorba despre acest capitol este sa va puneti de acord cat de importanta este problema pentru voi doi.

Banii

Banii si numarul lor – un motiv destul de important intr-un cuplu. Rezolvati problema lor, intalnindu-va undeva la mijloc. Cheltuitorul se poate invoi sa cheltuiasca mai putin, iar economul sa mai primeasca niste cash.

Copiii

Cuplurile ce au copii se cearta adesea pe tema cresterii lor. Ar trebui crescuti asa sau altfel, cati bani se investesc, etc. Faceti un plan despre cum ati vrea sa ii cresteti si tineti-va de el.

Stresul

Stresul acumulat poate cauza certuri explozive intr-un cuplu. Poti preveni acest lucru cu cateva tehnici de reducere a stresului. Plimba-te impreuna cu partenerul tau si invata cum sa respiri adanc atunci cand incepi sa te enervezi.

Religia

Viziunile religioase sunt personale si pote aduce destul de multe necazuri intr-o relatie. De obicei cand cei doi nu se pun de acord in legatura cu ce acest lucru. Respectul pentru celalalt este cheia de rezolvare a acestor probleme.

Gelozia

Este atat de usor sa cazi in capcana geloziei. Comunicarea este cheia de rezolvare a acestor probleme. Alegeti un moment in care sunteti relaxati si abordati subiectul.

Treaba domestica

Stim cu toii cum incep certurile... ea simte ca face toata treaba in casa. El crede ca face mai mult decat suficient. Iesiti la o cafea si vorbiti despre aceasta situatie. Crede-ne, e mai bine sa abordati acest subiect in afara casei.

Comunicarea

Toata lumea stie – cuplurile au nevoie sa comunice pentru a ramane impreuna. Certurile incep asa... el vrea sa se uite la televizor, ea vrea sa vorbeasca despre ziua proasta pe care a avut-o la munca. Uita-te in ochii partenerului pentru a-l intelege mai bine.

Munca

Luptele incep cand unul sintre parteneri crede ca celalat petrece prea mult timp muncind. Iti recomandam sa aveti aceasta discutie dupa o masa buna. Apoi fiecare isi poate spune pasul. Amintiti-va sa va uitati unul la celalalt.

Certurile in familie

Familiile numeroase pot avea destul de des probleme. Certurile se invart in jurul unor probleme de tipul: cat de des mergeti la parinti si cat timp stati acolo. Inainte de a pleca insa, planificati totul.

Iesirile

O cearta incepe cand cei doi nu se pot decide unde anume sa mearga. El ar vrea sa vada un film de actiune, in timp ce ea ar vrea sa mearga la noul restaurant despre care a auzit. Rezolvarea este ori sa mergeti in ambele locuri, ori sa mergeti prima data unde a ales ea, iar la urmatoarea iesire unde isi doreste el.

Timpul petrecut cu mine

Ea ar vrea sa mearga sase ore la cumparaturi, iar pentru el este prea mult sa stea atata timp cu copiii. Inabusa aceasta cearta inainte sa inceapa si stabiliti de comun acord.

Traditiile

Stii cum sunt lucrurile astea... ea vrea un brad adevarat in timp ce el crede ca unul de plastic ar arata mai bine. El vrea sa mearga la ai lui sa le duca cadouri, ea ar vrea sa ramana acasa sa pregateasca masa. Cea mai buna cale de a rezolva aceste probleme este sa stabiliti niste prioritati.

Vacantele

Certurile pe tema vacantei destrama relatia in loc sa o consolideze. Studiile arata ca femeile vor sa petreaca timp relaxandu-se departe de toate grijile, in timp ce barbatii isi doresc sa faca cat mai multe lucruri cu putinta. Puteti ajunge la un acord fara a va certa facand ambele lucruri sau petreceti o jumatate de zi impreuna si cealalta jumatate, fiecare cu activitatile lui.

Sursa:tinybytes.me

În articolul

15 motive de cearta intr-un cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
„A venit iepurașul!” Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x