20 lucruri pe care ni le-au spus părinții și pe care ar fi trebuit să le ascultăm

Publicat pe 16.05.2014 la 14:57 Actualizat pe 16.05.2014 la 15:02

Dupa ce ne maturizam, ne dam seama cat de simplu ar fi fost sa ascultam de sfaturile primite de la mama, fara a mai trece prin toate greutatile si fara a invata pe pielea noastra.

Dupa ce ne maturizam, ne dam seama cat de simplu ar fi fost sa ascultam de sfaturile primite de la mama, fara a mai trece prin toate greutatile si fara a invata pe pielea noastra.

Sunt lucruri de care am fost “avertizati” si de care ne amintim abia cand suntem pe picioarele noastre.

1. Daca pare prea bun ca sa fie adevarat, atunci asa e

Daca un apartament e prea ieftin fata de pretul pietei, sigur are o problema. Pe care o vei descoperi cand e prea tarziu.

2. Nimic nu e gratis

Desi am crezut intotdeauna ca asta vine din cinismul ei, ar fi trebuit sa imi cred mama cand imi spunea ca fiecare lucru are pretul lui, mai ales cele primite din cer, peste noapte.

3. Nimic bun nu se intampla dupa miezul noptii

Nu-ti suna fostul prieten sau fosta prietena, dupa miezul noptii, sa ii faci reprosuri sau sa implori o impacare. O vei regreta dimineata.

4. O sa regreti ca nu stii sa canti la nici un instrument

Orele pe care le-ai fi putut folosi in copilarile pentru a invata sa canti la chitara sau la pian s-au dus. Desigur, mai poti incerca acum, dar ai alte prioritati si cu siguranta inveti mai greu.

5. Felul in care arati nu este totul

Cu cat mai repede intelegi ca este important cum esti pe interior, si ca frumusetea adevarata este cea a sufletului, cu atat vei pune accentul mai repede pe lucrurile importante in viata.

6. Sa fii un om bun

Mintind, inseland oamenii sau luand-o pe scurtatura te poate duce mai repede unde vrei sa ajungi, insa pretul este de obicei prea mare. Respecta-ti principiile, urmeaza-ti intuitia si fii un om bun.

7. Adevarul iese intotdeauna la iveala

Minciuna nu isi merita pretul. Mai devreme sau mai tarziu, intreaga panza de paianjen a minciunii te va prinde, iar adevarul va fi cunoscut pana la urma.

8. Sanatatea e cea mai importanta

In viata, conteaza foarte mult perspective din care privesti lucrurile. Ce daca ai o zi proasta? Esti sanatos sit e poti bucura de viata. Ceea ce iti pare un mare dezastru, e doar o simpla neplacere trecatoare atata timp cat esti sanatos.

9. Nu iesi din casa cu parul ud

Aceasta este o lectie pe care o invatam repede. Nici nu stiu ce e mai rau, sa fii nervos toata ziua din cauza faptului ca “nu iti sta parul” sau sa capeti o raceala zdravana.

10. Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte

Partenerul potrivit nu apare cand il cauti prin toate cublurile din oras; o relatie buna va veni la momentul potrivit, cand esti pregatit pentru ea.

11. Rabdarea e o virtute

Rabdarea de a astepta momentul potrivit pentru a cere o marire de salariu sau a-ti indeplini un vis nu este o dovada de slabiciune, ci dovada ca esti suficient de puternic de a lua viata asa cum este, fara s-o grabesti. Timpul trece oricum.

12. Lasa intotdeauna loc de buna-ziua

Nu intoarce definitiv spatele unor prieteni dupa o cearta despre care nu va veti mai aminti nimic peste 10 ani. Poate evoluati diferit si va indepartati, insa acestea nu sunt motive sa stergi totul cu buretele sau sa iti arati rautatea fata de ei.

13. Iarta si uita

Nimic nu este mai epuizant decat ranchiuna. Viata este prea scurta sa o irosesti fiind suparat si inversunat.

14. Manierele nu sunt de moda veche

Ti s-au parut exgerate toate certurile din copilarie despre cum tii furculita si ca trebuie sa spui “multumesc” de fiecare data, insa acum faci fata cu brio unei cine de afaceri cu sefii sau invitatii de rang inalt.

15. Sustine-ti punctul de vedere

Nu lasa pe nimeni sa te calce in picioare. Spune parerea ta intr-un mod calm, argumentat. Este o dovada de tarie de caracter.

16. Nu arunca cu banii

Nu trebuie sa renunti la toate placerile tale, dar lucrurile care aterizeaza din punga de la magazine direct in dulap, cu eticheta pe ele, pana devin demodate sunt de fapt bani aruncati. Pastreaza o parte din bani pentru zile negre.

17. Banii nu pot cumpara fericire

Oamenii care au bani nu sunt neaparat fericiti. O casa cu piscina nu reprezinta solutia fericirii in viata: poate in timp ce erai prea ocupat sa faci acei bani ti-ai deglijat partenerul sau copii. Banii nu trebuie sa fie un scop in viata.

18. Nu-ti face idoli falsi

Poate parea un concept religios, insa este o constatare de bun simt. Nu pierde timpul urmarind vedetele de o zi. Nu iti imbogateste cu nimic viata sa stii ce haine sau case si-au cumparat actorii din filmul tau preferat. Pana maine, oricum vei uita de ei.

19. Fii tu insuti

Ai invatat din adolescenta: copiile sunt intotdeauna mai proaste decat originalul. A fi unic este un lucru demn de respect. Singurul lucru la care trebuie sa aspiri in viata este sa fii tu.

20. Castiga experienta

Nu refuza sa pleci intr-o excursie sau team building doar fiindca nu ai chef sau nu ai idée cum o sa te simti. Sunt lucruri in viata care se merita sa fie traite doar pentru experienta, si care ne vor defini mai tarziu ca oameni.

În articolul

20 lucruri pe care ni le-au spus părinții și pe care ar fi trebuit să le ascultăm

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x