5 pasi prin care sa faci fata unui partener infidel

Publicat pe 14.12.2011 la 15:51

Te-a inselat. Si acum ce? Daca ai descoperit recent ca iubitul sau sotul tau te-a inselat, probabil capul tau e plin de ganduri. Pentru a evita o decadere psihica sau o depresie, urmeaza cei cinci pasi prin care sa reusesti sa te mentii cu picioarele pe Pamant.

Sharon Rivkin, psiholog si terapeut, sfatuieste femeile inselate de catre iubiti sau soti sa urmeze, in prima faza, cinci pasi esentiali pentru a trece de faza de soc.

1. Respira adanc. Infidelitatea partenerului poate veni ca un soc, mai ales daca a fost pe neasteptate. Poate parea banal, insa te va ajuta foarte mult, deoarece creierul, in momentele de panica, are nevoie de mult oxigen. Stai cu capul intre picioare, apoi respira si inspira regulat.

2. Confrunta-l. Indiferent de cum ai aflat, trebuie sa il confrunti pe infidel. Nu te judeca pe tine pentru ceea ce s-a intamplat, el a facut asta, deci el este vinovat 100%. Incearca sa discuti cu el, sa vezi ce simte pentru tine in continuare, in ce relatii s-a aflat cu acea femeie si spune-i ca nu trebuie sa luati imediat o decizie.

3. Gandeste rational. Ia in calcul anumiti factori: daca aveti copii, cat de serioasa era relatia, cum s-a comportat el in ultimul timp, cum te simti vis-a-vis de situatie, daca el considera ca a facut o greseala si ce bunuri aveti in comun. Nu lua decizii pripite, influentate de faptul ca esti ranita. Timpul le vindeca pe toate!

4. Pune intrebari si incearca sa iti raspunzi singura la ele, insa fara sa te invinovatesti: "ce l-a determinat sa faca asta?", "cum a reusit, fara sa imi dau seama?", "ma mai iubeste?" si asa mai departe. La cele pe care nu reusesti sa le deslusesti, intreaba-l pe el.

5. Nu lua decizii importante. In loc sa arunci in stanga si in dreapta cu furie si decizii prin care sa ii faci numai rau, cel mai bine este sa incepi cu lucrurile mai nesemnificative, cum ar fi gasirea unui terapeut sau a unui prieten care sa iti fie alaturi, citeste o carte, plimba-te, mediteaza, fa sport.

Foto: sheknows.com

În articolul

5 pasi prin care sa faci fata unui partener infidel

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x