Ce fel de om mai esti daca pierzi MAINE totul?

Publicat pe 12.02.2011 la 14:52 Actualizat pe 12.02.2011 la 14:54

Multi dintre noi ne aflam intr-o goana permanenta dupa acumularea de obiecte, functii, privilegii. Aproape toata viata. Alergam dupa joburi, masini, vacante, alergam dupa femei sau dupa barbati, alergam dupa "cat mai mult, cat mai mult". Te-ai intrebat insa vreodata, cu adevarat, ce fel de om ai fi daca nu ai mai avea, de maine, nimic din toate acestea?

Din pacate, in timp, multi dintre noi ajung sa fie definiti de ceea ce au acumulat sau detin, si nu de ceea ce sunt, pur si simplu, ca indivizi. E confortabil sa devenim ceea ce purtam, ceea ce conducem, ceea ce mancam.


Insa suntem constienti ca devenim mai mandri de ceea ce avem decat de modalitatile prin care am obtinut ceea ce ne-am dorit, material, la un moment dat? Putini oameni sunt, si aceia sunt cei norocosi si care stiu o parte din secretele vietii.


De aceea, in momentul in care multi pierd, deodata, din diferite motive (divort, lipsa locului de munca, catastrofe naturale, etc), ceea ce au acumulat, nu se regasesc si se simt pierduti. Nu mai stiu cine sunt in prezent.


Asa ca CINE ESTI TU, daca nu ai mai avea nimic din tot ceea ce ai acum? Speram sa nu fii niciodata in aceasta situatie, nu este confortabila deloc, insa fiecare ar trebui sa ne punem, sa ne imaginam, intr-o astfel de pozitie in care nu mai avem, nu mai detinem nimic material. Sa ne dam seama cu adevarat ce fel de oameni suntem, cum vom trai viata, cum vom fi priviti de catre ceilalti, ce resurse interne vom gasi pentru a trai linistiti, chiar si fara goana dupa materialism?


Un mic indiciu, o mana de ajutor: de multe ori vei fi ceea ce lasi ca fire si gesturi in urma ta, nu ceea ce detii. Poti muri maine si lasa familiei tale o vila de un milion de euro, plus inca un milion in conturi. Insa daca tu nu mai esti si ceea ce ai lasat in urma ta, uman si social, nu a fost valoros, atunci.....totul ramane la nivel de cifre si de statistica.


Asa ca gandeste-te bine si invata sa te iubesti si sa fii mandru de tine chiar si daca nu ai mai avea nimic in jur!

Foto: greeneccc.com

În articolul

Ce fel de om mai esti daca pierzi MAINE totul?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: „Fac ceva ce duce la rezultat”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x