Cel mai simplu mod de a ajunge la orgasm, odată cu partenerul

Publicat pe 27.11.2013 la 22:31 Actualizat pe 27.11.2013 la 23:07

Când vine vorba de Marele O, nu există o reţetă infailibilă. Fiecare cuplu şi fiecare persoana, in parte, trebuie să descopere metoda prin care obţine plăcerea atât de râvnita. Potrivit lui Nicole Daedone, autoarea cărţii "Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm", femeile nu trebuie să facă acrobaţii pentru a ajunge unde doresc. Cheia unui orgasm ar proveni din meditaţia orgasmică (OMing).

Pe durata unui OM (de 15 minute), clitorisul femeii este mângâiat de partener, cu focus pe dezvoltarea unei conexiuni emoţionale. De altfel, această tehnică derivă din tradiţionalul preludiu. De ce funcţionează? Daedone spune că acest proces uneşte regiunile limbice ale creierelor lor şi îmbunătăţeşte răspunsul ei la stimulare, punând accent pe ataşamentul afectiv şi siguranţa în cuplu.

Cercetările făcute în laboratorul Universităţii Rutgers arată ca o astfel de stimulare produce un orgasm mai intens decât cel rezultat din cea manuală.

OMing este o metodă de inducere a orgasmului feminin, dar asta nu înseamnă că odată cu el, partenerul nu poate simţi o plăcere similară. Pe de altă parte, Oming este un mijloc mai uşor de a induce plăcere femeilor care au dureri în timpul sexului, au trecut prin anumite traume sau care se simt stinghere în pat cu iubitul.

Cum îmbunătăţeşte orgasmul? În timpul sexului, creierul transmite dopamină şi oxitocina. În apropierea orgasmului, aceste substanţe sunt eliberate în corp în cantităţi mari. Faţă de stimularea manuală, cea realizată de partener duce la amorţirea lobului frontal, astfel încât femeia trece pe sistem automat care stimulează regiunea limbică şi eliberează oxitocina şi dopamină.

Mai mult decât un orgasm, femeile pot să obţină o conexiune profundă cu partenerii.

foto: hepta.ro

În articolul

Cel mai simplu mod de a ajunge la orgasm, odată cu partenerul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x