Cum să alegi cadoul perfect pentru o femeie, fără prea mari bătăi de cap. Și fără să dai greș

Publicat pe 26.03.2019 la 17:36 Actualizat pe 26.03.2019 la 17:40

Pentru a oferi cadoul perfect unei femei, trebuie să ții cont de multe alte lucruri pe lângă obiectul pe care îl vei oferi. Nu uita să păstrezi chitanța sau bonul - există întotdeauna riscul de a da greș, dar măcar așa ai ocazia să-l poți schimba cu un cadou mai pe gustul ei.

Poate fi un simplu buchet de flori sau o bijuterie pretențioasă - regulile de care trebuie să ții cont sunt aceleași atunci când vrei să oferi un cadou sufletului tău pereche. Nu contează că e vorba despre o ocazie specială (un an de la prima întâlnire sau trei ani de la căsătorie) sau e o zi ca oricare alta.

Noi, bărbații, avem talentul deloc de invidiat de a alege - de cele mai multe ori - cadouri neinspirate. Ne grăbim, nu avem ochi pentru detalii, nu știm ce e trendy sau pur și simplu ne-a trecut pe la ureche faptul că „ea” și-ar dori ceva, dar cumpărăm cu totul altceva. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți cadoul perfect.

De ce-i faci un cadou

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este prilejul cu care îi oferi cadoul. Există nenumărate motive pe care le poți lua în calcul: ziua ei de naștere, aniversarea primei întâlniri, de Sfântul Valentin sau Dragobete, dacă e o persoană cu un spirit mai tradițional (și Valentin, și Dragobete, în unele cazuri), de 1 Martie și lista poate continua.

Un alt motiv pentru care am vrea să facem un cadou unei femei este, poate, cel mai simplu dintre toate: vrem să o cucerim. De aceea e important să facem alegerea cea mai bună: cu un cadou prost ales am putea da greș de la bun început, chiar înainte de prima întâlnire.

Cu toate astea, probabil cel mai bun răspuns este „fără motiv”. Bine, asta nu înseamnă că nu există ceva în spatele cadoului. De obicei, facem astfel de gesturi pentru a ne demonstra afecțiunea sau dragostea. Dar un cadou din senin e o idee foarte bună atunci când vrem să facem o bucurie, chiar și una măruntă, celei mai importante femei din viața noastră.

Ce cadou să-i oferi

După ce te-ai decis care e motivul pentru care vrei să-i faci un cadou unei femei, e timpul pentru partea cea mai grea: ce cadou alegi. Noi, bărbații, suntem celebri pentru gafele pe care le facem atunci când vrem să luăm ceva pentru cea dragă, nu pentru că nu am depune eforturi, ci pentru că pur și simplu nu ne pricepem. Culori? Roșu, verde, galben, nu corai, fuchsia sau ivory. Haine? Pulover, tricou, fustă, nu blazer, top și mantou.

O idee bună e să te abții de la a cumpăra cadouri despre care nu știi că se potrivesc cu certitudine, și aici intră hainele sau încălțămintea. O bijuterie poate să-i fie pe plac, dar trebuie să fii atent la inelele sau brățările pe care le poartă, ca să optezi pentru ceva similar. Poți merge la sigur cu un accesoriu care îmbină utilitatea cu designul, cum ar fi un ceas Michael Kors care poate fi atașat unei ținute și pe care îl poate purta după plac.

Și gențile sunt un pariu atunci când nu știi ce-și dorește ea, dar de ce nu te îndrepți către alte cadouri mai lipsite de riscuri? Un buchet de flori, o carte sau un bilet la teatru, o invitație la un restaurant cu pretenții, și, în general, lucruri care au singurul rol de a face viața mai frumoasă (un set de căni de cafea de calitate sau un ibric pentru ceai, de exemplu) sunt idei la fel de bune cu care rareori poți da greș.

Când să-i oferi cadoul

Momentul ales pentru a-i oferi cadoul este aproape la fel de important ca acesta. Nu te grăbi să i-l oferi imediat ce l-ai cumpărat, este de departe una dintre marile greșeli pe care mulți bărbați le pot face - și sunt multe în categoria asta. Știu că ești entuziasmat și poate crezi că o oră sau două în plus sau în minus nu fac diferența, dar momentul este esențial dacă vrei ca bucuria ei să fie cât mai mare.

Un moment bun este dimineața, mai ales dacă e o zi specială, cum ar fi ziua ei de naștere. Poți lăsa cadoul pe pernă sau într-un loc unde îl poate descoperi singură, ca de exemplu măsuța de cafea din living. Nu aștepta până seara, la finalul cinei romantice - va rămâne cu impresia că i-ai cumpărat cadoul pe ultima sută de metri sau, mai rău, va sta toată ziua cu gândul că ai uitat.

La fel de important e să nu-i oferi un cadou imediat după o ceartă sau când se întoarce obosită și stresată după o zi grea la muncă. Poți să mai aștepți o oră, două, până când se relaxează. Și nu uita să nu-ți speli păcatele cu câte un cadou ori de câte ori greșești - nu uită atât de repede și sunt mari șanse să faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să faci un cadou fără motiv, alege, totuși, zile cu semnificație și asigură-te că atmosfera este una liniștită.

Așadar, pentru a oferi cadoul perfect unei femei, trebuie să ții cont de multe alte lucruri pe lângă obiectul pe care îl vei oferi. Nu uita să păstrezi chitanța sau bonul - există întotdeauna riscul de a da greș, dar măcar așa ai ocazia să-l poți schimba cu un cadou mai pe gustul ei. Sau și-l poate schimba singură, asta nu reduce din semnificația gestului.

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

Cum să alegi cadoul perfect pentru o femeie, fără prea mari bătăi de cap. Și fără să dai greș

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x