Cum să nu lași sărbătorile să-ți afecteze viața de familie

Publicat pe 01.12.2013 la 12:45 Actualizat pe 09.12.2013 la 17:47

Sfârșitul de an poate fi o perioadă cu adevărat magică. Începem să ne pregătim din timp pentru Crăciun, ne lasăm cuprinși de atmosfera ca de basm în care orașul este încărcat de luminițe, iar colindele și sunetul clopoțeilor ne inundă casele. Iar după cele câteva zile de întâlniri cu prietenii și mese nesfârșite în familie, urmează petrecerea de revelion. Însă toată febra sarbătorilor poate acapara ce este cu adevărat important pentru noi. Nu de puține ori, Crăciunul nu este doar o perioadă frumoasă, ci și una tensionată. Ce nu trebuie să faci pentru a te bucura cu adevărat de Sărbători:

Cadouri peste cadouri

Crăciunul devine din ce în ce mai mult o sărbatoare despre cadouri. Într-un fel acest lucru este pozitiv, pentru că mulți dintre noi ne dăm seama cât de important este să fim mai buni si generosi unii cu alții, în special când acest lucru înseamna a face daruri celor mai puțin norocoși. Cu toate acestea, Sărbătorile nu se rezumă doar la a dărui lucruri. Mulți dintre noi ne lăsăm însă purtați de val și ajungem să cheltuim mai mult decăt ar fi necesar. Problemele financiare pot pune presiune asupra vieții de cuplu, de aceea, înainte de a te aventura la prea multe cumpărături, nu uita cât de neplăcut poate fi să începeți anul cu datorii.

Masa încărcată

Crăciunul înseamnă multe mese în familie, însă nu mâncarea ar trebui să fie cel mai important lucru din această perioadă. Dacă petreci prea multe ore în bucătărie pregătind nenumarate feluri de mâncare, este posibil ca la masa propriu-zisă să fii prea obosită să te bucuri de toate. Sărbătorile reprezintă un prilej perfect de a petrece mai mult timp liber cu cei dragi, așa că nu pierde acest lucru din vedere.

Familia ta, familia lui

Tot sărbătorile sunt și prilej de reuniune în familie. Poate nu îi suporți unchiul, iar el poate nu este cel mai mare fan al verișorului tău. Căsătoria vine la pachet cu mai multe lucruri, iar unul dintre ele poate însemna să primești în viața ta persoane cu care în mod normal nu ai avea nimic în comun. Iar acest lucru poate crea tensiuni în viața de cuplu. Nu uita că aceasta este o perioadă in care trebuie să fim toleranți și să privim partea bună a lucrurilor. Nu lăsa micile neînțelegeri să strice atmosfera din această perioadă.

Foto: hepta.ro

În articolul

Cum să nu lași sărbătorile să-ți afecteze viața de familie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale”
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x