De ce înșeală bărbații? Motivele din spatele infidelității masculine

Publicat pe 08.10.2020 la 14:52 Actualizat pe 08.10.2020 la 15:12

Profimedia

Conform unui studiu făcut de cei de la Royal Society Open Science, unul din zece bărbați înșeală femeile pe care susțin că le iubesc. Dacă ești femeie și ai trecut prin mai multe relații de durată sau nu, ai experimentat măcar o singură dată infidelitatea partenerului tău. Infidelitatea este un subiect foarte controversat, părerile fiind extrem de împărțite. Unii oameni consideră că infidelitatea se axează fix prin întreținerea relațiilor sexuale cu o altă persoană. Pe când alții susțin că și un singur mesaj nepotrivit trimis unei alte femei este o tentativă de infidelitate.

De ce înșeală barbații? – conform psychologies

Din imaturitate

Un bărbat lipsit de experiență în ceea ce privește relațiile serioase va percepe infidelitatea ca pe o acțiune normală. Bărbatul neexperimentat va vedea relația ca pe un accesoriu, fiind obișnuit să facă ce vrea, cu cine vrea. Acesta nu are conceptul prin care acțiunile lui pot răni oamenii din jur.

Din nesiguranță

Nesiguranța bărbaților este un motiv foarte des întâlniți. Aceștia se pot simți ori prea bătrâni, ori prea tineri. Alteori este vorba de nesiguranța legată de aspectul fizic și cel financiar, cum că n-ar fi suficient de atrăgători, suficient de bogați etc.

Bărbații trec, asemeni femeilor, prin criza vârstei mijlocii. Moment în care aceștia caută o altă femeie decât cea din relație care să-i poată crește ego-ul instabil.

Din egoism

Unii bărbați sunt pur și simplu doar pentru ei, considerând că ceea ce nu știe partenerea lui, nu o poate afecta. Minciuna și ascunderea unor lucruri sunt sporturile lui preferate. Bărbatul egoist consideră că ceea ce își dorește el este primordial, iar nevoile partenerei lui vor fi întotdeauna pe ultimele locuri.

Din impulsivitate

Uneori simplul fapt că afirmi „Eu nu aș înșela niciodată”, nu este un temei suficient de puternic. În multe dintre cazuri bărbații care înșeală la impuls, sunt bărbații care până-n momentul infidelității nu au fost puși sub presiunea inspitei. Dorința pentru aceștia înlocuiește controlul și abținerea de sine, motiv pentru care înșelatul este doar la un pas distanță.

Din dependență

Dependența de a înșela nu este neapărat problema, ci alte dependențe care duc la infidelitate sunt. Bărbații consumatori de alcool în exces sau de alte substanțe interzise sunt predispuși în proporții de 80% să-și înșele partenera.

Din cauza abuzului din copilărie

Mulți bărbați înșeală din cauza problemelor de atașament sau de intimitate create de abuzuruile din copilărie. Traumele trăite atunci îl împing spre infidelitate, fiind incapabil emoțional de a se atașa sau de a se dedica unei singure persoane.

Citește și: Care sunt cele mai fidele zodii de barbate, perfecți pentru o relație 4 lucruri pe care femeile le detestă la bărbați

În articolul

De ce înșeală bărbații? Motivele din spatele infidelității masculine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x