De ce iubesc barbatii femeile autoritare

Publicat pe 11.10.2012 la 16:07 Actualizat pe 12.10.2012 la 09:51

femei autoritare

Un barbat comod povesteste din experientele sale cu o femeie dominatoare, atat in pat cat si in viata reala. Pare incredibil, dar acesta adora faptul ca ii este rapita puterea decizionala, ca este criticat non-stop si i se dau ordine. El jura ca prietena sa, un exemplu clar de femeie autoritara, l-a facut un om mai bun.

Dragoste la prima intalnire: "Arati ca un bosorog care incearca sa capete un loc intr-o formatie de pusti”

„Cand mi-am dus pentru prima oara iubita la cina, am ciocnit paharele si ne-am uitat ochi in ochi.

M-am aplecat sa o sarut, s-a aplecat si ea, dar nu pentru a ma saruta ci pentru a spune: „Nu trebuia sa te piepteni asa. Arati ca un bosorog care incearca sa capete un loc intr-o formatie de pusti.” M-am indragostit pe loc.

Pe parcursul relatiei mi-a spus: ”Acesti pantaloni de sport trebuie aruncati si blugii astia stransi nu sunt pentru barbatii de varsta ta.” O saptamana mai tarziu ma cara prin magazine pentru a-mi schimba garderoba, iar dupa aceea a inceput sa se ia de greutatea mea. Apoi, intr-o zi, m-a anuntat ca incep dieta Atkins. Nu voiam sa ma cert cu ea, desi ma uitam cu jind la o inghetata sau la un biscuit cu ciocolata.

Un prieten m-a intrebat intr-o zi cum m-am putut indragosti de un asemenea tiran: "Ce esti tu, barbat sau soricel?". Am raspuns ironic ca nu ma lasa sa mananc branza ori alte lactate."

Femeile autoritare = hotarate, dinamice, decisive si conducatoare

Subiectul femeilor autoritare a fost ridicat recent de actrita Diane Keaton care a dezvaluit de ce relatiile ei romantice cu staruri de la Hollywood ca Woody Allen, Warren Beatty si Jack Nicholson au esuat. Dar daca ea ar fi fost mai mult un sef de trib ca Attila Hunul decat o Annie Hall, ar fi avut mai mult noroc cu barbati ca Woody si Warren?

Intelepciunea populara spune ca nu: barbatii moderni urasc femeile autoritare.

Intr-adevar, in zilele noastre, gustul pentru astfel de femei este un fel de tabu. Barbatii isi doresc femei de orice forma sau orientare sexuala, oricum ar fi, ciudate sau minunate – insa cativa dintre ei admit ca sunt atrasi de femeile autoritare. De ce? Pentru ca se tem sa fie etichetati drept slabi.

Totusi, barbatul continua "eu sunt mandru sa spun ca imi plac femeile autoritare. Sunt casatorit cu o minunata femeie autoritara si am in jurul meu o multime de astfel de prietene. Iubita mea este minunata si autoritara. Nu exista particica in viata mea in care ea sa nu intervina – este atat de autoritara incat m-a pus sa rescriu aceasta povestioara de cinci ori".

"Ma intrebati", adauga el, "de ce un om întreg la minte si-ar lasa viata condusa de o succesiune de femei autoritare? Femei care i-ar conduce viata spunandu-i ce sa poarte, ce sa manance, cu cine sa fie prieten si cu cine nu, cum sa se tunda? Ce este atat de dragut la o astfel de femeie?

Pentru incepatori, ceea ce alti barbati numesc autoritara, eu numesc hotarata, dinamica, decisiva si conducatoare – toate acestea fiind calitati atractive pentru un barbat lenes si indecis ca mine. Faptul ca o femeie autoritara are o reputatie proasta este de inteles. Cand ne gandim la femei autoritare, ne vin in minte Margaret Thatcher, Madonna si Edwina Currie.

In cultura populara, o astfel de femeie era odata o figura a chinului domestic. Astfel de femei au disparut din seriale si comedii, iar in locul lor au venit o multime de alte femei autoritare care ne-au invadat casele prin intermediul televizoarelor si ne spun cum sa ne imbracam, cum sa ne decoram casele si cum sa ne crestem copiii.

Prima regula a unei relatii de succes: niciodata sa nu intrebi un barbat ce crede

Lui ii place felul in care nu trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru nimic: " O interogatie obositoare, consumatoare de timp ca: „Tu ce crezi iubitule?” pe care o face o femeie moderna se datoreaza credinte ca o relatie poate functiona pe baza unui parteneriat.

Femeile autoritare inteleg instinctiv ca prima regula unei relatii de succes este aceasta: niciodata sa nu intrebi un barbat ce crede. Si au dreptate.

Barbatii nu se gandesc la – culorile pentru living, la robinete, tipuri de stofa, educatia copiilor, scheme de pensie, haine sau unde sa mearga in vacanta. Femeile autoritare elibereaza barbatii de aceste parti plictisitoare ale vietii.

I-a interzis sa aiba prieteni, i-a rupt fotografiile cu fostele si nu l-a lasat sa asculte muzica

"Admit ca mi-a luat o vreme sa apreciez avantajele de a fi cu o femeie autoritara.

Intr-o zi, mi-a luat la puricat toti amicii. Prietenii de-o viata au luat sfarsit pe motiv ca amicii mei sunt „prea plictisitori” sau „prea urati”. Am rugat-o sa ma lase sa invit la noi un prieten boem, insa ea mi-a spus: „Nu-l poti aduce aici, miroase!”

Alta data am venit de la serviciu si am gasit-o rupandu-mi fotografiile cu fostele iubite si scrisorile primite de la ele. I-am spus: „Nu poti distruge asa trecutul unui barbat.” La care ea mi-a replicat: „O, da? Priveste-ma.” Si am privit-o.

Mi-a cenzurat opiniile politice, gustul pentru literatura si mi-a dus albumele cu muzica in pod.

Oare ma deranja sa fiu condus? Nu, nu prea. Problema cu femeile autoritare este ca uneori pot fi un pic arogante, insa niciodata plicitisitoare. Poate ca parem a fi in genunchi, insa o astfel de femeie tine un barbat in picioare. Ea cere unui barbat sa dea tot ceea ce poate.

O poti numi tiranie domestica, eu o numesc dragoste si functioneaza. Am observat ca din momentul in care o femeie autoritara imi cucereste inima, imi schimba lucrurile prin casa. Daca nu e vorba de casa, e vorba de felul in care ma imbrac, sau modul in care arat: prea slab, prea gras, prea pal ori prea bronzat."

Femeile autoritare scot din barbati ce au mai bun

"Este un lucru pe care majoritatea oamenilor nu-l inteleg – o femeie autoritara cu adevarat buna, face din tine un barbat mai bun.

Trei luni mai tarziu dupa ce am inceput dieta, pierdusem cateva kilograme. Nu aratasem vreodata mai bine decat acum, nu ma simtisem niciodata mai sanatos sau mai bine imbracat decat in prezent. Amicii care ma mustruluisera ca sunt un soricel tinut sub papuc au fost de acord ca iubita mea facuse minuni.

Femeile autoritare sunt adesea ceea ce numim obsedate de control. Ele trebuie sa faca lucrurile ca sa fie facute. Asa ca nu m-am suparat ca anul acesta iubita m-a anuntat ca mergem in vacanta in Franta. Nedrept? Da, insa ea a inchiriat vila, a luat biletele de tren, a inchiriat masina - deci m-a eliberat total de stres.

Am avut o relatie cu o alta femeie, care nu era autoritara, care ma lasa sa ma imbrac asa cum voiam si ma lasam sa mananc tot ce voiam. Iar rezultatul nu a intarziat sa apara – m-am ingrasat, am devenit lenes si m-am plictisit.

Dar in dormitor? Poti avea parte de un sex uimitor cu o femeie autoritara?

O fosta prietena imi spunea cum trebuie sa fiu in pat: „Nu, acolo! Nu asa... mai sus, mai la stanga... acum la dreapta” – era ca si cum ai face dragoste cu GPS-ul! Totusi, era bine ca nu pierdeam jumatate de noapte sa gasesc zonele ei erogene si sa imi dau seama ce ii place."

"Nu exista egalitate intr-o relatie"

"Asa ca, dupa o astfel de viata, sunt oare un emasculat, un oprimat care nu este in stare sa stea singur in picioare? Da, dar asta e pretul pe care il platesc in schimbul tuturor celorlalte beneficii.

Adevarul este ca tuturor cuplurilor moderne le place sa creada ca relatia lor este una de parteneriat, de egalitate. In realitate insa, unul dintre ei conduce intotdeauna si ia deciziile. Multumesc lui Dumnezeu ca acela nu sunt eu.”

În articolul

De ce iubesc barbatii femeile autoritare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x