Dependența de sex - scuză ridicolă sau afecțiune greu de controlat?

Publicat pe 13.07.2015 la 14:08 Actualizat pe 13.07.2015 la 14:11

Dependența de sex nu este inclusă în Manualul de diagnostică și Statistică a tulburărilor mentale a Asociației Americane de Psihiatrie chiar dacă această afecțiune include atitudini și comportamente uneori violente sau negândite. Se pare că anormale sunt de fapt lipsa dorinței sexuale, nicidecum un libidou crescut prezent fie la femei, fie la bărbați

Dependența de sex nu este inclusă în Manualul de diagnostică și Statistică a tulburărilor mentale a Asociației Americane de Psihiatrie chiar dacă această afecțiune include atitudini și comportamente uneori violente sau negândite. Se pare că anormale sunt de fapt lipsa dorinței sexuale, nicidecum un libidou crescut prezent fie la femei, fie la bărbați.

Dependența de sex este ca oricare altă dependența din punct de vedere fiziologic sau psihologic. Provoacă suferința celor care sunt victimele acestui tip de dependență întrucât au comportamente foarte greu de stăpânit. În vederea obținerii ajutorului celor dragi și foarte apropiați, recunoașterea faptului că suferi de dependența de sex este primul pas pe care îl poți face.

Primul contraargument adus dependenței de sex este reprezentat de faptul că diferența dintre hipersexualitate sau hipomanie nu este foarte ușor de făcut. Cei în măsură să critice dependența de sex spun că de fapt acest tip de dependența reprezintă un mod noral de judecare a persoanelor care se bucură de sex.

Știm bine că tehnologia ne permite acum să explorăm orice lume dorim. Drept urmare, internetul și televiziunea pentru adulți sunt surse nesecate de pornografie, sexualitate și interacțiuni sexuale. Chiar dacă unele persoane sunt dependente de filme pentru adulți specialiștii în psihologie și psihiatrie nu au încadrat dependența de sex drept o afecțiune sau o boală.

Sursa: YVE.ro

În articolul

Dependența de sex - scuză ridicolă sau afecțiune greu de controlat?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 mai 2022. Balanțele au de luat o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Care este salariul maxim pe care poate să îi primească un inspector ANAF
a1.ro
Sfinții Constantin și Elena 2022: Tradiții, obiceiuri și superstiții pe 21 mai. Ce nu e bine să faci la sărbătoarea de azi
Catine
Salată de ton cu ouă fierte, perfectă pentru gustări delicioase
retetefeldefel.ro
Parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure
useit.ro
Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume
as.ro
„Este incredibilă!” Ion Ţiriac i-a uimit pe străini cu plăcerea pentru care plăteşte o avere în fiecare an
Antenastars
Ioana Ginghină are o soră secretă. De ce nu şi-au vorbit niciodată: "Mi-ar fi plăcut să..."
Spynews
Satul rotund din România! Străinii sunt fascinați de el! Ai idee unde este? / FOTO
x