Dragostea e inevitabila. Relatia este o optiune
Publicat pe 18.03.2013 la 10:09
Cum sa fii impreuna cu cineva si totusi sa iti pastrezi individualitatea? Cum sa transcenzi matematica logica catre matematica relationala in care unu plus unu este tot unul si totusi sa nu tinda spre zero ci spre infinit?
Cum sa reconciliezi cele doua nevoi contradictorii ale omului, nevoia de stabilitate si de certitudine cu nevoia de nou, de necunoscut, de provocare? Cum sa dejoci planurile zeilor si confidentilor lor, Darwin si Freud, care au masluit facerea omului, daruindu-l si cu nevoia de trivial si cu dorul de transcendenta?
Contemporaneitatea relationala este o enigma in plina desfasurare, intrucat acum, odata ca niciodata, sexualitatea trebuie sa se intample doar intre un El si o Ea , independenti, care cresc copii, care se dezvolta personal, care au FB si canale de TV parolate, care vor si in Red Light District si in Divine Light District.
Mariajul a fost o institutie promovata pentru asigurarea succesiunii, cresterii copiilor, pentru statut social, in care dragostea romantica, asa cum este ea descrisa acum de hollywood, era optionala, un lux permis de foarte putini. Ana Karennina a stiut-o cel mai bine.
Citeste mai multe pe artdevivre.ro