Inversare de roluri: Cum a preluat femeia rolul de mascul alpha în relație

Publicat pe 05.02.2014 la 16:25 Actualizat pe 05.02.2014 la 16:40

Emascularea femeii de către bărbat

Devenit fenomen intergalatic, întrucât şi Afrodita şi Venus şi mai ales Pandora au pus zeii în dileme, emascularea femeii de către bărbat este şi o necesitate şi o întreprindere utopică.

Femeia modernă îşi asumă în zilele noastre o independentă emoţională şi materială ameninţătoare pentru supremaţia istorică a bărbatului. Şi cum matriarhatul nu este o soluţie, bărbatul încearcă să re(a)ducă femeia sub control şi dominare, doar că o face cu metode arhaice, nefuncţionale. 0-1.

Natura feminină este supusă, receptivă prin înseşi datul ei biologic. Diferenţele bărbat-femeie nu pot fi înţelese fără a accepta premisele biologice: bărbatul este activ, bărbatul iniţiază şi erecţia şi căsătoria, iar femeia da verdictul. Adică bărbatul propune, dar femeia alege într-un final. 0-2.

Freud vorbea de penis envy ca şi frustrare funciară a femeii care a descoperit uimită că îi lipsesc niscaiva proprietăţi extero-corporale. Contemporaneitatea vine să confirme acest fenomen, doar că se pare că e reciproc.

Femeii i-au crescut…aripi către independentă cu mult mai mult decât bărbatului. Asta şi în consecinţă faptului că pentru ea sexualitatea este rezultanta emoţiei, pe când la bărbat, de multe ori, emoţiile sunt influenţate de ataşamentul sexual. 0-3.

Drept urmare, femeia are trăiri erotice, uneori independente de actul propriu zis, seducţia fiind de multe ori suficientă fără a avea nevoie de finalizarea fizică, fiind contorizata ca şi orgasm la fel de valabil. Nimfomania multor femei este re-directionata către seducţia “fără număr”, dar asta doar pentru că i se permite de către “sexul slab” în fata farmecelor ei amazoniene. 0-4.

Raportul de dominare-supunere poate fi restabilit simplu: dacă femeia s-a masculinizat psihologic vorbind, bărbatul trebuie să se efemineze, tot psihologic vorbind. Adică să dezvolte în personalitatea lui proprietăţi gen: inteligenta emoţională, să înveţe să asculte, rafinamentul instinctelor, tandreţe nemăsurată. Nu este o castrare, ci o adaptare la evoluţie, un upgrade al “armelor” absolut necesar, fie şi doar din respect pentru “inamic”, ca să nu mai vorbim de perspectiva unei victorii finale (4-4).

Mai multe pe artdevivre.ro!

Sofia Dumitriu Psiholog
www.artdevivre.ro
https://www.facebook.com/coaching.artdevivre

În articolul

Inversare de roluri: Cum a preluat femeia rolul de mascul alpha în relație

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x