Erica Jong: Femeile de azi, mult mai conservatoare decat cele din trecut

Publicat pe 12.07.2011 la 17:37 Actualizat pe 12.07.2011 la 17:41

Dupa succesul "Sex and the City" ai spune ca femeile din ziua de astazi s-au emancipat, astfel fiind libertine si dezinhibate. Insa o scriitoare feminista este de parere ca femeile din ziua de astazi sunt mult mai putin interesate de sex, spre deosebire de generatiile trecute.

Intr-un nou articol, Erica Jong (69), autoarea best seller-ului american The Fear of Flying, a explicat ca generatia sa a fost total diferita de cele din ultimele doua decenii, dand-o ca exemplu pe fiica sa, care, spune ea, detine o sensibilitate specifica anilor '50.

"Cuvantul specific generatiei mele a fost libertate, pe cand cel specific generatiei fiicei mele este controlul. Este oare vorba despre circularitatea timpului, sau mai degraba despre o pasiune pentru ordine intr-o lume haotica? Putin din amandoua. Noi idealizam casnicia deschisa; fiicele noastre si-au indreptat privirile catre monogamie", a afirmat Erica Jong intr-un articol publicat in New York Times.

Scriitoarea a mai explicat ca este o ordine umana aceea ca fiicele sa faca exact opusul a ceea ce au facut mamele lor. De asemenea, a blamat si internetul, deoarece, spune ea, acesta este canalul prin care tinerii pot fi controlati.

"Internetul ofera sex simulat, insa fara intimitate, fara identitate, ori teama de boli cu transmitere sexuala. Nu numai ca ne-am protejat excesiv fiicele, dar le-am oferit si o metoda sterila de a face sex", a mai spus scriitoarea.

Pe langa aceste aspecte psihologice si istorice, Erica Jong si-a exprimat regretul in legatura cu probleme politice din unele state, in care contraceptia si avortul inca sunt considerate aspecte controversate.

Foto: www.zawaj.com

În articolul

Erica Jong: Femeile de azi, mult mai conservatoare decat cele din trecut

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x