Eşti însărcinat! Ce faci?

Publicat pe 09.07.2014 la 15:44 Actualizat pe 09.07.2014 la 15:52

Am devenit unchi (mulțumesc pentru felicitări) dar asta înseamnă o mare responsabilitate. În primul rând pentru că “m-am dat cunoscător” cu tataincepator.ro și se prespune că am o mulțime de răspunsuri.

Am devenit unchi (mulțumesc pentru felicitări) dar asta înseamnă o mare responsabilitate. În primul rând pentru că “m-am dat cunoscător” cu tataincepator.ro și se prespune că am o mulțime de răspunsuri. Și în al doilea rând, e adevărat că am multe răspunsuri, doar că de cele mai multe ori, cel mai greu este să îi convingi pe viitori părinți că experineța ta este demnă de luat în seamnă, este un exemplu de verificat.
Ce cărucior, ce mașină, ce pătuț și multe alte întrebări vin în valuri. Problema este că orice viitor părinte este așa de “luat” de val încât sfaturile tale intră pe o ureche și ies pe amândouă …cel puțin în primă fază, pentru că după al doilea, sau al treilea val încep să mai rămână lucruri.

Revin și spun …cam ce ar trebui să preocupe viitori părinți
- e bine să mergi la târguri și expoziții, dar să evite cumpărăturile (vor primi multe cadouri) pentru că abia în momentul nașterii sau poate cu o zi două înainte veți vedea ce este cu adevărat necesar
NB nu înseamnă că nu trebuie cumpărat un pătuț sau că nu trebuie făcut curățenie în cameră sau luat ceva hăinuțe (în funcție de sezon)
- nu înceracați să replicați organizarea casei după fotografii de prin reviste …teoria nu are nicio legătură cu viitoare practică.
- e bine să aveți deja făcute MARILE cheltuieli, pentru că venirea unui bebeluș vă va da bugetul peste cap mai mult decât vă puteți închipui. Când zic mari cheltuieli, mă refer la mașină, casă, rate, rude “sărace” și mai știu io ce.
Când a venit bebe …vin felicitările, entuziasmul și oboseala. De ultimul lucru îți dai seama prea tâziu …de obicei când bebe intră pe ușă. Mulți tați nu înțeleg o chestie foarte simplă – mama este în maternitate, deci tată se poate odihni, poate face o scurtă întâlnire cu pritenii (dacă vrea neapărat) și poate aranja camera/casa pentru venirea lui bebe. NU trebuie să îți faci griji că lipsești de la maternitate , o să scoți pârleala în următoarele 2 săptămâni.
De cele mai multe ori emoția momentului, drumurile, statul la maternitate și fericirea or să te lovească cu o zi înainte de venirea lui bebe acasă.
- acasă (mai ales dacă mama a făcut cezariană) tată va face aproape totul, așa că nivelul de oboseală vă fi uriaș! Apoi tatăl se va întoarce la muncă …deci trebuie să ai grijă să te protejezi pentru că vei fi supus la un efort foarte mare.
- trebuie să te folosești de resursele la îndemână …frați surori, dar mai ales părinți. Cel mai simplu lucru care te va ajuta este să ai mâncarea asigurată pentru cele 2 săptămăni (mâncare care să fie bună/sănătoasă pentru mamă și bebe).
- ÎNCEARCĂ SĂ DORMI CÂND AI TIMP INDIFERENT CÂT DE PUȚIN …DORMI
După ce bebe a venit acasă …
- înceracați să stați calmi
- împărțiți activitățile
- întrebați înainte de a face ceva de care nu sunteți siguri

SPOR

tataincepator.ro

În articolul

Eşti însărcinat! Ce faci?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x