Femeile sunt din ce in ce mai puternice si mai infidele

Publicat pe 29.04.2011 la 11:59 Actualizat pe 29.04.2011 la 12:06

Doamnele cu posturi de conducere sunt mai inclinate spre adulter decat domnii cu slujbe neimportante: cu cat ocupa posturi mai importante, la serviciu, cu atat sunt mai predispuse la inselat.

Cel putin asta sustin despre femei cercetatorii de la Universitatea Tilburg (Olanda), care au ajuns la concluzia ca adulterul nu are legatura cu sexul unei persoane, ci cu puterea pe care o detine, stergand astfel „acuzatiile" populare care planau asupra barbatilor la acest capitol.

Femeile care tin fraiele puterii insala mai mult, comparativ cu barbatii care nu detin posturi de conducere, arata studiul. „Cum din ce in ce mai multe femei sunt in posturi de conducere si sunt considerate egale barbatilor, si ipotezele familiare despre comportamentul acestora se poate schimba. Acest lucru poate duce la comportamente negative in randul femeilor, comportamente ce de obicei sunt asociate cu barbatii", a explicat coordonatorul studiului, psihologul Joris Lammers.

El a mai precizat ca studiile de pana acum care demonstrau ca barbatii ar fi mai inclinati catre infidelitate au fost gresite, deoarece nu au luat in calcul si pozitia sociala a celor implicati, ci doar sexul lor. Si cum majoritatea posturilor de conducere sunt ocupate de barbati, de aici si ideea ca acestia ar fi mai necredinciosi din fire.

Dupa ce au analizat marturiile a 1.561 de persoane aflate pe trepte diferite in ierarhia profesionala, cercetatorii olandezi sustin ca au reusit sa demonstreze ca acelea care ocupa posturi importante insala si sunt tentate mai des sa insele decat cele aflate mai jos in ierarhia profesionala.

Cand subiectii au fost intrebati despre aventurile din trecut si dorinta de a insela, s-a putut constata ca in cazul celor increzatori in pozitia si statutul lor profesional, indiferent daca erau barbati sau femei, adulterul avea cote mult mai ridicate decat in cazul celor care nu aveau slujbe importante.

Citeste si jurnalul.ro
foto: riflebirds.com

În articolul

Femeile sunt din ce in ce mai puternice si mai infidele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x