Gelozia: invata cum sa invingi inamicul numarul unu al unei relatii

Publicat pe 14.09.2013 la 11:17 Actualizat pe 14.09.2013 la 17:00

Gelozia este cel mai mare inamic al unei relatii. Ea cauzeaza conflicte dese ce pot duce chiar la despartire. Desi este un sentiment de neliniste, ce iti provoaca durere, incearca sa-l controlezi urmand sfaturile de mai jos:

Invata sa ai incredere

Pentru a-ti controla gelozia trebuie sa inveti sa ai incredere. Orice relatie trebuie sa aiba ca fundament increderea - indispensabila pentru ca o poveste de iubire sa evolueze frumos.

Priveste alte cupluri

De multe ori e posibil sa nu constientizezi efectele geloziei asupra relatiei tale. Priveste perechile din jurul tau. Cu siguranta, ai in preajma un cuplu cin are sunt discutii din cauza geloziei. Invata de la ei: gelozia nu aduce nimic bun. Nu inseamna ca iubesti daca esti geloasa.

Pune-te in locul lui

Gandeste-te cum ar fi daca partenerul tau ar fi gelos. Sau, daca acest lucru s-a intamplat, aminteste-ti cum te-ai simtit. Situatia dintre voi nu se va schimba daca ii vei arata iubitului tau ca nu ai incredere in el, ca te indoiesti de tot ceea ce iti spune.

Ai incredere in tine

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa incetezi sa te compari cu alte persoane. Fiecare om este diferit, iar aceste diferente te fac unica. Lasa invidia si gelozia de-o parte, pentru ca provoaca doar nesiguranta. Ai incredere in tine. Fii sigura ca partenerul tau te place pentru ca ai anumite calitati pe care le apreciaza.

Exprima-ti sentimentele

Intr-o relatie, comunicarea este la fel de importanta ca si increderea. Discuta cu partenerul tau deschis. Marturiseste-i care sunt motivele pentru care devii geloasa. Incercati sa gasiti o cale de rezolvare.

Pune-i intrebari

De fiecare data cand simti ca ceva nu este in regula, cand te indoiesti de ceva, intreaba-l. Spune-i ce te nelinisteste si asculta-i raspunsurile.

Nu te grabi

Desi este foarte usor sa tragi concluzii, sa crezi ceea ce este mai rau despre iubitul tau, invata sa-l asculti. Lasa-l sa vorbeasca, intelege-l si invata sa ai incredere.

Identifica motivul

Fii sincera cu tine si ia-ti un ragaz. Gandeste-te care este motivul pentru care esti geloasa. Este din cauza fostei relatii ce s-a terminat prost? Te temi sa nu se intample la fel? Nu te apreciezi suficient? IControleaza-ti gelozia si traieste fiecare moment din relatie la maximum, inainte sa fie prea tarziu.

În articolul

Gelozia: invata cum sa invingi inamicul numarul unu al unei relatii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x