Ghid de despartire: Cum sa il uiti DEFINITIV

Publicat pe 22.05.2013 la 16:50 Actualizat pe 22.05.2013 la 17:53

Dintr-odata lumea ta s-a prabusit. Ai pierdut omul care pana acum cateva zile era totul pentru tine si te simti mai singura ca niciodata. Daca stii ca nu exista sansa de impacare, trebuie sa incerci sa il uiti si sa iti refaci viata cu altcineva. Insa asta e mai greu de zis decat de facut. Asta pana cand realizezi ca plansul nu te ajuta la nimic. Atunci, incearca sfaturile de mai jos:

1. Intrerupe orice contact cu el

Incercand sa fii prietena cu el, vei ramane ancorata in trecut. Mai bine incerci sa tii distanta, macar primele saptamani sau luni dupa despartire. Scoate-l din lista ta de prieteni pe Facebook, din cea de Messenger si sterge-i numarul de telefon din agenda. Daca aveti prieteni in comun, stai departe de ei.

2. Pleaca in vacanta

Pleaca departe de el si de mediul in care traiati. Ia-ti o vacanta la mare,munte, la un SPA sau un centru de yoga. Nu ai destul buget pentru o calatorie? Macar mergi o zi in alt oras, la niste prieteni de exemplu. Important este sa iti gasesti activitati pentru a nu te gandi la trecut.

3. Fara sex

... cu el. Chiar si atunci cand iti aduci aminte de noptile voastre pasionale nu te intoarce in genunchi la el si nici nu sari in pat cu alt barbat. Mai bine multumeste-te cu o jucarie sexuala care iti va oferi aceeasi placere si 0 drama.

4. Mananca sanatos

Transforma intr-un mit imaginea fetei autodistructive care supravietuieste doar cu inghetata si bautura dupa o despartire. Arata ca tu tii la corpul tau si mananca sanatos. Fa-ti salate, rasfata-te cu fructe si sucuri naturale si fa mult sport. Energia capatata in urma acestui program iti va reda buna dispozitie pierduta.

5. Imbraca-te in haine sexy
Chiar daca te simti groaznic, nu arata asta! In loc sa porti aceiasi pantaloni de sport largi si bluza monotona, imbaca cele mai sexy haine pe care le ai in dulap. Pune-ti o rochie mulata, incalta-te cu pantofi cu toc sau foloseste un ruj rosu. Sigur vei atrage cateva priviri si te vei simti mai bine instant. Chiar daca nu vrei sa iti revii in bratele unui alt barbat, poarta cea mai provocatoare lenjerie pe care o ai. Defileaza in ea prin fata oglinzii, admira-ti corpul si prinde incredere din nou in tine.
6. Vizita la SPA
O ora de rasfat nu strica nimanui, mai ales unei fete cu inima franta. Mergi la SPA, concentreaza-te asupra ta nu asupra lucrului pe care l-ai pierdut. Fa-ti un masaj relaxant si savureaza fiecare minut.

7. Prefa-te ca l-ai uitat

Desi nu l-ai uitat complet, comporta-te ca si cum ai fi facut-o. Mergi la petreceri, flirteaza cu alti barbati, da-ti intalniri... intr-o buna zi vei constata ca nu iti mai e dor de el.

8. Nu sta in casa

Nu ti-ai pierdut doar iubitul ci si prietenul cel mai bun iar asta doare cel mai rau. Nu te lasa prada disperarii, ci iesi din nou in oras cu vechii prieteni. Suna-i, invita-i la film, sugereaza-le locuri noi care merita vazute/vizitate, fa orice dar nu sta in casa, cu muzica trista pe fundal. Poti chiar sa te inscrii la un nou curs, ceva ce ti-ai dorit sa faci intotdeauna dar nu aveai timp inainte.

9. Constientizeaza tot ce s-a intamplat

Rezerva-ti o zi pe luna tie. Reflecteaza obiectiv asupra a ceea ce s-a intamplat, constientizeaza faptul ca nu mai esti intr-o relatie si ca fiecare isi va reface viata in alt mod, cu altcineva. Iar la finalul zilei, du-te la un standup comedy sau uita-te la o comedie acasa, pentru a incheia ziua cu zambetul pe buze.
10. Nu vorbi de el PREA mult cu prietenii

Adevaratii prieteni nu vor refuza niciodata sa te asculte, dar asta nu inseamna ca trebuie sa vorbesti incontinuu cu ei despre durerea ta. Cu cat vorbesti mai mult despre asta si despici firul in patru, cu atat o sa treci mai greu peste el. Cand sitmi nevoia sa analizezi ultima voastra discutie, scrie ce simti intr-un jurnal sau sub forma unor scrisori adresate lui dar pe care nu le vei trimite niciodata.

11. Arunca lucrurile care iti amintesc de el

Mai ai la baie after shave-ul lui, in camera cateva haine de schimb si cadourile de la el stau inca pe birou? Scapa de ele cat mai repede. Arunca after shave-ul, trimite-i acasa hainele ramase si pune toate cadourile intr-o cutie pe care sa o depozitezi apoi in dulap (decide mai incolo daca vrei sa le pastrezi, s-ar putea sa regreti peste cativa ani ca nu le-ai pastrat). Mai mult: fa-ti curat in camera, rearanjeaza mobila, incearca sa creezi un spatiu care se potriveste cu noua ta viata.

12. Fa un inventar

Multe femei tind sa il idolatrizeze sau sa-l urasca pe fostul iubit. Dar daca vezi numai partea lui proasta, o sa ramai cu un gust amar dupa intreaga experienta. Iar daca il urci pe un piedestal, niciun alt barbat nu se va putea ridica la inaltimea lui. Mai bine fa un inventar al relatiei tale: scrie defectele si calitatile fostului tau pentru a avea o imagine de ansamblu a barbatului pe care l-ai iubit. Oricare ar fi rezultatul final, adu-ti aminte: sufletul tau pereche exista dar trebuie sa ai inima deschisa pentru a-l putea gasi.

13. Nu te grabi sa incepi o noua relatie

Flirtul fara urmari te va ajuta sa iti recapeti increderea in tine ca femeie. Dar cand vine vorba de un barbat cu potential de iubit, ia-o usor - vezi daca esti pregatita pentru o noua relatie, oricat de efemera ar fi.

foto: youqueen.com

În articolul

Ghid de despartire: Cum sa il uiti DEFINITIV

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x