Îmbrățișările și săruturile: ne prelungesc viața și ne ajută să slăbim

Publicat pe 14.04.2014 la 10:42 Actualizat pe 14.04.2014 la 13:33

Îndrăgostiții nu au nevoie de prea multe încurajări pentru a se săruta și îmbrățișa, însă aceste manifestări de afecțiune au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății și a stării de spirit. Dacă ai nevoie de o scuză pentru a crește numărul alintăturilor în cuplu, află care sunt principalele motive pentru care ar trebui să te săruți și îmbrățișezi mai des.

Îndrăgostiții nu au nevoie de prea multe încurajări pentru a se săruta și îmbrățișa, însă aceste manifestări de afecțiune au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății și a stării de spirit. Dacă ai nevoie de o scuză pentru a crește numărul alintăturilor în cuplu, află care sunt principalele motive pentru care ar trebui să te săruți și îmbrățișezi mai des:

1. Îmbrățișările și sărutatul reduc stresul și presiunea sangvină

Acest lucru nu se datorează doar faptului că este foarte plăcut să te săruți și îmbrățișezi, ci pentru că prin contactul cu partenerul, corpul tău eliberează mai multă oxitocină, acesta fiind hormonul care te ajută să stabilești o legătură cu o altă persoană. Acest hormon are efectul de a te face să te simți în siguranță și îți reduce presiunea sangvină.

2. Reduc anxietatea și depresia

Cercetările au arătat că cei care se sărută doar în timpul sexului sunt de opt ori mai predispuși la anxietate și depresie decât cei care se sărută în mod frecvent. Când te simti slăbit și cineva te îmbrățișează, corpul tău eliberează hormonul fericirii, iar acest lucru te va ajuta să te simți imediat mai bine.

3. Întăresc sistemul imunitar

Manifestările de iubire te ajută să te îmbolnăvești mai rar. Contactul fizic cu partenerul îmbunătățește rata vindecării și scade predispoziția la îmbolnăvire. Este probabil cel mai ieftin și plăcut tratament din cqte există.

4. Ai nevoie de contact fizic

Suntem programați să avem nevoie de contact fizic cu alte persoane, de aceea a-ți nega acest lucru este a neglija o nevoie esențială a corpului tău. Doar 20 de secunde de contact fizic cu partenerul tău sunt suficiente pentru a-ți crea o stare bună de dispoziție pentru următoarele patru ore.

5. Ne ajută să slăbim

Un sărut pasional ce durează mai mult de un minut este foarte eficient în arderea a 25 de calorii.

6. Ne ajută să ne păstrăm tinerețea

Nu trebuie să recurgi la operații estetice pentru a arăta mai tânăr. Tot ce trebuie să faci este să te săruți mai des. Sărutul pune în mișcare peste 30 de mușchi faciali și previne astfel lăsarea pielii.

7. Vindecă și previne durerile de cap

Sărutatul și atingerea partenerul face ca vasele de sânge să se dilate, iar acest lucru ajută la ameliorarea durerilor de cap și a crampelor menstruale.


În articolul

Îmbrățișările și săruturile: ne prelungesc viața și ne ajută să slăbim

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x