Lucruri pe care le înveți doar în urma unei despărțiri dureroase

Publicat pe 29.04.2014 la 18:23 Actualizat pe 30.04.2014 la 00:01

Poți asculta sfaturi și poți urma exemplul celor đin jurul tău, poți termina o facultate și chiar un doctorat, dar nimic nu te va învăța lucrurile esențiale pe care le afli doar atunci cqnd treci printr-o despărțire dureroasă. Singurul mod în care poți afla ce înseamnă să iubești și ce înseamnă să pierzi dragostea cuiva este din păcate unul dintre lucrurile prin care trebuie să treci pentru a le înțelege.

Poți asculta sfaturi și poți urma exemplul celor đin jurul tău, poți termina o facultate și chiar un doctorat, dar nimic nu te va învăța lucrurile esențiale pe care le afli doar atunci cqnd treci printr-o despărțire dureroasă. Singurul mod în care poți afla ce înseamnă să iubești și ce înseamnă să pierzi dragostea cuiva este din păcate unul dintre lucrurile prin care trebuie să treci pentru a le înțelege. Cu ce rămâi în urma acestei experiențe traumatizante:

Ceea ce vrei nu este și ceea ce te face fericit

Odată cu iubirea vine și sentimentul de a vrea pe cineva în viața ta, de a-l avea într-un fel. Pierderea acestei persoane speciale este foarte dureroasă, dar te ajută să înțelegi că nu poți avea orice în viață, că nu poți ține un om lângă tine doar pentru că îți dorești acest lucru. Uneori poți afla și că ceea ce îți dorești îți face de fapt rău.

Viața merge înainte

Îți va lua ceva timp să te vindeci, dar când ai puterea să lași lucrurile să se așeze și să mergi mai departe, descoperi că îndiferent cât de rău merg lucrurile la un moment dat, viața își urmează cursul firesc și că timpul vindecă durerea.

Nu de puține ori, un final nefericit este începutul a ceva mai bun

Despărțirea și suferința pot provoca un șoc puternic deși poate te așteptai ca lucrurile să se destrame. Ce înveți însă după ce durerea se atenuează e că nu știi ce îți rezervă viitorul și că este bine să iei lucrurile pe rând și să încerci să te descurci cum poți. Nu știi niciodată ce va urma, dar vei înțelege când vei fi din nou fericită.

Poate fi exact palma de care aveai nevoie pentru a schimba ceva la tine

Când o persoană este nefericită într-o relație, trebuie să ia decizia dificilă de a-l răni pe celălalt pentru binele propriu. Pe cât de grea este această lovitură pentru cel părăsit, lecția pe care trebuie să o învețe este să se iubească si accepte din nou. Când sunt într-o relație, unele persoane sunt complet absorbite de ea și uită de ele însele. astfel pot fi controlate de sentimentele de iubire și pot fi ușor manipulate. O despărțire le poate aminti cine sunt de fapt și ce își doresc.

Vei înțelege diferența dintre îndrăgosteală superficială și dragostea adevărată

Când durerea se atenueaza, începi să reanalizezi ce a fost și chiar să te întrebi dacă ai iubit cu adevărat persoana care iata, te-a părăsit. Multe persoane confundă obsesia față de cineva cu iubirea. Vei ști însă ce înseamnă să iubești când vei avea inima frântă și când vei descoperi că de fapt poți trăi fără cel care a plecat din viața ta.

Foto: hepta.ro


În articolul

Lucruri pe care le înveți doar în urma unei despărțiri dureroase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x