Noptile nedormite cresc riscul de a pierde sarcina

Publicat pe 18.10.2010 la 17:23 Actualizat pe 18.10.2010 la 18:19

Femeile care lucreaza in timpul noptii in mod constant in timpul sarcinii sunt mai dispuse sa sufere de avort, in special in ultimele luni ale sarcinii.

Stresul de la locul de munca este si el daunator sanatatii mamei si dezvoltarii armonioase a fatului, insa nu prezinta riscuri atat de mari ca cele cauzate de noptile pierdute.

Femeile care lucreaza in schimburi diferite au de asemenea mai multe probleme de sanatate decat cele care au un program fix, de zi. Oboseala, dar si un nivel mai ridicat de estrogen pe timpul noptii par a fi cauzele care pun in pericol sanatatea fatului.

Se recomanda ca femeile insarcinate sa nu lucreze in timpul noptii, chiar daca se odihnesc destul de mult in timpul zilei. Ritmul dupa care functioneaza in mod normal o persoana este cel diurn, de aceea trecerile la un program nocturn o poate afecta pe termen lung.

Pentru un somn mai linistit:

- nu conteaza daca adormi pe partea dreapta sau pe spate; corpul iti va indica singur care pozitie este mai confortabila pentru tine si vei simti nevoia sa te muti

- dormitul pe partea stanga este nenefic pentru circulatia sangelui spre placenta; totodata ajuta la eliminarea din rinichi a fluidelor care duc la umflarea mainilor, picioarelor si incheieturilor

- evita dormitul pe spate in mod constant in ultimul trimestru de sarcina; este o prea mare presiune pe coloana vertebrala, organe si muschi si poate duce la dureri de spate, hemoroizi, indigestie, o circulatie proasta a sangelui si chiar o respiratie incorecta.

Urmareste si a1.ro

foto: ashleyquitefrankly.com

În articolul

Noptile nedormite cresc riscul de a pierde sarcina

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
Parola 12345 a fost interzisă în această țară. De ce nu va mai putea fi folosită pe dispozitive
as.ro
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: „Fac ceva ce duce la rezultat”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x