RELAȚIILE ÎN ERA DIGITALĂ: de la flori și ciocolată, la SMS-uri și emoticoane colorate

Publicat pe 06.10.2016 la 10:00 Actualizat pe 06.10.2016 la 10:18

Fraza ”Da, ma casatoresc!” devine necunoscuta pentru tineri. Motivul este simplu: era digitala le-a schimbat parerea despre dragoste si sentimente.

hepta.ro

Dacă în trecut oamenii hotărau să pună bazele unei căsnicii înainte de vârsta de 25 de ani, tinerii din ziua de azi își aleg cu dificultate partenerii. Astfel, fraza ”Da, mă căsătoresc!”, este rostită din ce în ce mai rar. Motivul acestei diferențe între prezent și trecut este determinat de evoluția societății și rapiditatea cu care se petrec lucrurile.

Iubirea modernă, dezbătută într-o manieră clasică

Diferențele dintre sentimentele de azi și cele pe care le trăiau părinții și bunicii noștri, i-au determinat pe tot mai mulți scriitori să transforme iubirea modernă în subiectul principal al cărților lor. Perspectivele lor diferă, dar toate au un scop comun, acela de a demonstra că iubirea, în sensul ei real, va fi resimțită în aceeași manieră de toată lumea, indiferent că vorbim despre trecut, prezent sau viitor.

Iată trei dintre cele mai interesante lecturi, care îți vor descrie același gen de dragoste, în cuvinte diferite:

1. ”Dragostea modernăde Aziz Ansari

Dragoste moderna Aziz Ansari

Cartea se prezintă ca fiind o îmbinare fericită între cercetarea sociologică de ultimă oră și umorul nebun. Autorul său, Aziz Ansari - cunoscut de catre public pentru show-urile sale de comedie, oferă cititorilor o perspectivă inedită asupra iubirii digitalizate.

Dragostea modernă reunește idei mai vechi sau mai noi, adunate în urma discuțiilor pe care scriitorul le-a avut cu oameni trecuți deja de prima tinerețe, care și-au ales partenerii după vechea metodă, dar și adolescenți deveniți de curând adulți, care încă mai caută sensul real al afecțiunii într-o relație.

2. ”De ce bărbaţii au nevoie de sex, iar femeile de dragostede Allan şi Barbara Pease

Carti pentru viata de cuplu

Sexul nu se mai încadrează în categoria subiectelor tabu, cel puțin nu pentru tinerii prezentului. Dăcă te-ai întrebat vreodată ”De ce bărbații au nevoie de sex, iar femeile de dragoste”? atunci cu sigurantă nu ești singura persoana, dovada clară fiind aceasta carte.

Allan şi Barbara analizează fără menajamente acest subiect și, cu o considerabilă doză de umor, ei își propun să explice care este diferența între bărbați și femei, atunci când vine vorba despre iubirea sufletească și cea trupească.

O lectură ce va fi interesantă și pentru bărbații, nu doar pentru femei, cu siguranțiă.

3. "Confessions of a Tinderella" de Rosy Edwards

Carti pentru femei

Reușita relațiilor moderne gravitează în jurul aplicațiilor online și acestea sunt, de cele mai multe ori, locul principal în care cei doi parteneri se cunosc, una dintre cele mai cunoscute aplicatii fiind Tinder. Povestea lui Rosy Edwards pornește chiar de la o astfel de legătură care se naște între ea și multitudinea de pretendenți pe care aceasta îi întâlnește pe internet.

Confessions of a Tinderella” este un jurnal cu însemnări referitoare la iubirea modernă și la ceea ce caută femeile și bărbații în mediul online. Plină de umor, dar cu un final fericit, cartea demonstrează că iubirea trebuie pur și simplu căutată, deoarece ea nu lipsește din viața nimănui.

În articolul

RELAȚIILE ÎN ERA DIGITALĂ: de la flori și ciocolată, la SMS-uri și emoticoane colorate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea: „Ce femeie frumoasă!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x