Sexul oral, de la mit la revolutie sexuala, partea I

Publicat pe 26.08.2010 la 13:03 Actualizat pe 26.08.2010 la 14:48

Sexul oral este tot mai practicat in viata intima de cuplu, putand sa genereze, in curand, o noua revolutie sexuala. Majoritatea femeilor gasesc “felatia” ca pe un act normal, necesar in preludiu.

Dar de ce tocmai in secolul XXI, cand sexul oral are o istorie de 3 milenii? Normal, doar insoteste cu success cea mai veche meserie din lume: prostitutia.

Sexul oral si viziunea preistorica

Nu se stie cu exactitate cand s-a produs prima partida de sex oral, insa cercetatorii sunt de parere ca mersul pe doua picioare a fost un mare salt revolutionar.

Paleontologul francez Yves Coppens descrie in cartea sa, “Preistoria sexului”, ceea ce ar putea fi primul vestigiu sexual al omenirii, si anume o statueta neolitica din piatra, datand de acum 3 milenii, care infatiseaza o femeie ce se infrupta din intrumentul unui barbat, in timp ce ea este penetrata de altul. Yves Cappens este de parere ca unei hominide ii placeau acest gen de aventuri, deoarece niciun cod moral nu o impiedica sa faca asta.

Poetii greci erau si ei prinsi in mrejele sexului oral. Archilochus scria, in secolul al VII-lea, inainte de Hristos: “Cum un barbat isi soarbe bautura, ea a ingenunchiat, sorbind din el”.

In plus, foarte multe vase antice grecesti ilustreaza orgii, in care este implicat si sexul oral.

Oratorul Demostene venera curtezanele grecesti, cunoscute pe atunci sub denumirea de “hetaire”. El spunea: “ Avem Hetaire pentru placerea noastra, concubine pentru nevoile zilnice si neveste care sa ne faca plozi”. Pe atunci, deci, sexul oral era “o munca”, practicata exclusiv de curtezane, pentru placerea barbatilor.

Prostituatele egiptene isi vopseau buzele cu rosu, pentru ca, in timpul felatiei, acestea sa imite vulvele. Asa a aparut si un nou produs cosmetic, purtat in ziua de astazi de milioane de femei: rujul.

Imperiul roman, placere si decadenta

In lumea romana, felatia era considerata atit de dezonoranta, incat era vazuta si ca pedeapsa. Daca un fermier prindea un trecator furand cartofi de pe campul lui, era foarte probabil sa-l puna pe hot sa-i ofere o portie de sex oral, sau cel putin asta relateaza Gershon Legman, in lucrarea sa, “Genitalismul oral: Tehnici orale in excitarea genitala”.

Cleopatra adora barbatii din Imperiul Roman.Potrivit unei legende populare, ea ar fi facut felatie la peste 1000 de nobili romani, in timpul unei orgii. Aceasta era cunoscuta in Grecia drept Meriochane ("gura pentru zece mii de barbati").

Petronius face referire in cartea sa, Satyricon, scrisa probabil in jurul anului 60 dupa Hristos, la viata extravaganta din Imperiul Roman. Cartea infatiseaza o lume a bisexualilor, care se lasa dusi de valul placerilor masculine. Barbatii traiau o dilema sexuala: femei sau barbati? Aflandu-se in dificultatea de a alege, nobilii se bucurau in aceeasi masura de felatia facuta atat de femei, cat si de tineri barbati.

Foto: www.bumblehood.com, Ask Men

În articolul

Sexul oral, de la mit la revolutie sexuala, partea I

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x