Sfaturi pe care NU trebuie sa le urmezi dupa o despartire

Publicat pe 04.12.2012 la 11:10 Actualizat pe 04.12.2012 la 11:41

Ai iesit dintr-o relatie. De scurta durata sau de lunga durata, nu conteaza. Important e ca pentru tine a insemnat ceva, dar ai acceptat despartirea cu gratie, ai trecut de etapa initiala, de soc si realizezi ca lumea ta s-a schimbat. Esti pe minus, ai pierdut ceva. Prietenii te suna, nu stiu cum sa te mai tina de mana si sa iti dea sfaturi “intelepte”, din experientele lor.

Se pun in jurul tau ca intr-un sfat al batranilor. Fiecare fata (baietii nu prea se inghesuie la astfel de terapii de grup) incepe sa depene amintiri din relatiile ei esuate, daca nu trece direct la disecatul relatiei voastre si al “monstrului” cu care a trebuit sa traiesti pana acum.

Majoritatea leacurilor pentru inimi frante sunt clisee sentimentale, vazute ca o comedie romantica. Cele mai populare sfaturi pe care ti le vor da prietenii, vor da gres, cel mai probabil.

1. Vorbeste cat de mult vrei despre el si despre despartirea voastra. Te ajuta sa te descarci.

Serios?! Cu cat vorbesti mai mult despre ce ti s-a intamplat, cu atat ii dai mai multa importanta. Incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult, despici firul in patru si te-ai pomenit cu o obsesie noua. Ca si cum restul nu erau de ajuns.

2. Iesi in club in fiecare seara, fa-ti de cap si vei uita de el!

Tot ce o sa reusesti daca urmezi acest sfat este sa te imbeti, sa te faci de ras pe ringul de dans, sa agati un pustan disperat sau un fustangiu care sa te alinte in fel si chip (doar fiindca nu mai stie cum te cheama), in timp ce iti cheama un taxi. Dupa drumul rusinii, inaugurat de americani ca “the walk of shame”, o sa te intorci la aceeasi …problema.

Desigur, daca vrei sa te distrezi in bratele altuia, care sa te faca sa te simti o femeie dorita, nu ai decat - asta este usor – dar nu te amagi ca va fi destul pentru a te trezi implinita si fericita a doua zi.

3. Poarta lenjerie sexy - va fi micul tau secret si te vei simti instant mai atragatoare

Probabil, cel mai stupid pont aparut in revistele glossy in ultima vreme si preluat de cititoare. E valabil doar daca ajungi in patul cuiva in seara respectiva. Altfel, de ce te-ar face sa te simti mai bine? In drum spre serviciu ori stai la stop asteptand culoarea verde ca pe o mana cereasca ori te inghesui in mijloacele de transport printre cei mai ciudati oameni – de ce ai vrea sa fii atragatoare pentru ei?!

La birou, cu lenjerie sexy sau nu, tot ai o lista de “to do” lunga cat o zi de post, iar in drum spre casa sigur nu vrei, pe langa pantofi, sa te mai stranga si jartiera sau mai stiu eu ce sutien.

Dupa o zi intreaga de munca abia iti amintesti cum e lenjeria ta sau ce culoare are. In concluzie– inutil si stupid!

4. Sfaturile prietenoase: “meriti mai mult”, “nu erati oricum potriviti impreuna”, “ti-e mai bine fara el”

Este atat de frustrant sa auzi asta! In cazul in care nu va potriveati , “prietenii” vedeau asta din timp si atunci se ridica o singura intrebare: de ce nu au zis nimic?! Pe de alta parte, daca voi doi erati precum ying si yang, iar ei sustin acum contrariul, cum te ajuta asta? Nu iti e mai bine fara el, cel putin in prima faza. Cand erai cu el zambeai, visai si puteai infrunta orice insulta si nedreptate; acum esti vulnerabila, ii duci dorul si esti constant nefericita. Incepi sa ai riduri si dai replici cinice si celui mai binevoitor coleg.

Meriti mai mult, ti se spune. Eh, asta e discutabil. Si nu trebuie hotarat in clipa in care tu inca plangi cand auzi melodii de “inima albastra”. Dar ceea ce e sigur e ca nu meriti sa stai cu nasul in batista si cu ochii pe telefon asteptand un SMS.

5. Tine o dieta, da bani pe haine sexy sau fa-ti o operatie estetica

Sunt doar masuri extreme ca sa te convingi ca esti fabuloasa, cum spun prietenele dragi, si el a fost prostul care nu a vazut asta. De fapt, apeland la una din metodele acestea arati ca tocmai kilogramele in plus, lipsa de stil sau defectele fizice au fost de vina pentru despartirea voastra. Deci tu.

Nu trebuie sa privesti lucrurile asa; daca vrei sa schimbi ceva la tine trebuie sa o faci pentru ca asta ti-ai dorit dintotdeauna.

6. Uita de iesirile cu prietenii, de flirt si de barbati – concentreaza-te pe munca

Incercand sa eviti un rau, iti faci altul. Te gandesti ca daca iti lasi creierul sa munceasca o vreme si nu inima, vei fi bine. Efortul pe care il vei depune sa te concentrezi va fi dublu, iar oboseala nu va intarzia sa apara. De la extenuare la frustrare, iritare si furie, nu e decat un pas.

7. Fa-l gelos, daca il mai vrei inapoi: posteaza poze cu tine sexy si cu alti tipi, statusuri insinuante, apeleaza la prieteni.

Mai stii filmul “He’s just not that into you”? Cat de clar i-a spus Alex lui Gigi ca daca un barbat te place va face o miscare? La fel de clar este ca va face o miscare daca te vrea inapoi.

Nu pierde timpul cu tertipuri stupide si treci mai departe. Cu ce te ajuta sa iti pierzi timpul facand planuri si gandindu-te …tot la el?

8. Scrie intr-un jurnal tot ce simti – un mit … pe jumatate

Daca iti place sa scrii, ai poate si un blog, atunci nu faci nimic diferit fata de o zi normala. Daca nu este deloc asa si doar faci asta crezand ca o sa ai vreo revelatie in timp ce scrii, atunci opreste-te sau si mai bine, nici nu te apuca de asta! N-o sa se intample asa: un jurnal o sa devina o poarta pentru amintiri. Daca nu esti gata sa treci peste relatie, o sa faci din jurnal o obsesie pentru el.

Acum, ca ti-am explicat de ce nu trebuie sa faci ce iti spun prietenii si revistele, iti urez sa iei fiecare zi ca pe o sansa de a fi fericita. Inconjoara-te de prietenii care te fac sa te simti bine, poarta haine confortabile si boxerii cu Tweety care te fac sa chicotesti, si zambeste tuturor celor care iti plac.

AUTOR: Mara Pruna

foto:

În articolul

Sfaturi pe care NU trebuie sa le urmezi dupa o despartire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x