Sforaitul afecteaza calitatea vietii si relatia de cuplu

Publicat pe 14.06.2011 la 17:03 Actualizat pe 14.06.2011 la 17:05

Jumatate dintre persoanele adulte sforaie macar ocazional, iar, daca in comediile americane, astfel de scene sunt amuzante, in viata reala, sforaitul afecteaza nu doar starea de bine a celui cu probleme, ci si viata de cuplu. Astfel unii oameni ajung sa afirme ca, desi au o casnicie cat se poate de fericita, nu au mai dormit cum trebuie de cateva decenii din cauza zgomotelor facute de partener, informeaza Hotnews.

Sforaitul afecteaza o proportie semnificativa a populatiei adulte. Aproape jumatate din populatia adulta sforaie, iar un sfert din ei fac acest lucru constant.

Conform Medline Plus, site-ul Institutului National American de Sanatate, sforaitul apare atunci cand caile aeriene la nivelul nasului si gatului sunt obstructionate iar fluxul de aer inspirat prin gura sau nas este perturbat. Drept consecinta, tesuturile cailor aeriene se lovesc unele de altele si vibreaza la contactul cu aerul, rezultand zgomote de intensitate variabila.

Sforaitul afecteaza atat calitatea vietii celui care sufera de oboseala, cat si relatia de cuplu. Conform unui studiu realizat de Asociatia Britanica a Sforaitului si a Apneei in Somn pe 1000 de persoane, in jur de jumatate dintre cei intrebati au declarat ca ar sustine mai des relatii intime cu partenerii de viata daca acestia nu ar sforai, in timp ce un sfert dintre ei au recunoscut ca fac sex foarte rar din cauza faptului ca partenerul sforaie.

"Ce putem observa este ca sforaitul cauzeaza certuri ce transforma relatia intr-una nefericita. Acestea se aduna si pot avea un efect devastator. Rezultatul final este ca relatia se poate distruge", explica Marianne Davey, co-fondatorul asociatiei.

FOTO: people.co.uk

În articolul

Sforaitul afecteaza calitatea vietii si relatia de cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x