STUDIU: bărbații stresați ies mai mult în oraș

Publicat pe 02.07.2012 la 11:26 Actualizat pe 02.07.2012 la 11:47

Distractie_club


Un studiu al Universității Freiburg din Germania asupra comportamentului și reacțiilor bărbaților în condiții de stres contrazice credința conform căreia indivizii fie luptă, fie fug într-o situație tensionată. O parte din cercetători consideră că femeile au tendința, chiar sub stres, de a fi protectoare și prietenoase. În contrast, bărbații sunt mult mai agresivi și, în mod ciudat, mult mai sociabili decât în condiții normale.


Bărbații care au fost surprinși într-un context tensionat, au fost mult mai deschiși decât cei care nu au fost supuși unei presiuni crescânde. Pe de cealaltă parte însă, tendința lor către agresivitate nu s-a modificat sub stres.

Răspunsul la stres depinde în mare măsură de gradul de maturitate și de educație al fiecărui bărbat. De exemplu, stresul este determinat de două contexte des întâlnite în cotidian: acelea în care fie ești rănit, fie pierzi ceva. În timp ce ideea de a pierde îl determină pe bărbat să fie anxios și îl îndeamnă să fie curajos, ideea de a fi rănit îi oferă bărbatului matur oportunitatea de a se afla într-o situație puțin compatibilă ADN-ului său, aceea de a fi asertiv, de a găsi soluții pentru problema cu care se confruntă și prin urmare de a socializa.

Cu alte cuvinte masculinitatea este diferită de personalitate şi bărbaţii nu sunt întotdeauna agresivi în situaţii tensionate.
Şi poate aşa ne explicăm de ce iubiţii noştri vor să iasă în oraş după o ceartă zdravănă.

SURSA: www.womenshappiness.com

În articolul

STUDIU: bărbații stresați ies mai mult în oraș

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x