STUDIU: De ce simţim INVIDIE şi FRUSTRARE când vedem vieţile aparent "mai fericite" ale prietenilor virtuali

Publicat pe 06.01.2017 la 16:09 Actualizat pe 06.01.2017 la 16:25

Ai simtit si tu asta?

Utilizatorii rețelelor de socializare resimt invidie când văd viețile aparent mai fericite ale prietenilor (studiu)

Peste 40% dintre utilizatorii rețelelor de socializare spun că sunt invidioși când prietenii lor primesc mai multe aprecieri decât ei, dar și când văd postările despre viețile aparent mai fericite ale prietenilor lor, conform unui studiu realizat de o companie globală de securitate cibernetică, remis vineri AGERPRES.

Utilizatorii intră pe aceste rețele din motive pozitive și pentru a se distra. Cei mai mulți (65%) le folosesc pentru a păstra legătura cu prieteni și colegi, dar și pentru a vedea postări amuzante (60%). De asemenea, oamenii petrec destul de mult timp aici pentru a-și crea profilul digital și a-l umple cu tot felul de momente frumoase, postând lucruri care îi fac să zâmbească (61%) și spunându-le celor din lista de prieteni ce bine se distrează în vacanțe (43%).

În cadrul unui sondaj la care au participat 16.750 de persoane din toată lumea, Kaspersky Lab a scos la iveală frustrarea oamenilor referitoare la social media. Utilizatorii rămân, din diverse motive, de multe ori cu emoții negative, după ce petrec timp pe rețelele de socializare.

Dacă nu este deloc surprinzător ca 72% dintre utilizatori sunt deranjați de publicitatea care a devenit agresivă și le întrerupe comunicările online, există motive suplimentare de frustrare. În ciuda dorinței de a avea sentimente pozitive în urma interacțiunilor pe rețelele de socializare, atunci când vad postările fericite ale prietenilor despre vacanțe, hobby-uri și petreceri, utilizatorii rămân deseori cu sentimentul amar că alții se bucură de viață mai mult decât ei. 59% dintre respondenți s-au simțit nefericiți când au vazut fotografiile prietenilor de la o petrecere la care nu au fost invitați, iar 45% au mărturisit că pozele din vacanța prietenilor au avut o influență negativă asupra lor. 37% dintre participanți au spus că, uitându-se la postările lor anterioare, făcute în momente fericite, au senzația că trecutul era mai bun decât viața lor din prezent.

O cercetare anterioară a arătat, de asemenea, frustrarea oamenilor legată de social media, 78% dintre cei intervievați spunând că au luat în calcul posibilitatea de a renunța la conturile de pe rețelele de socializare. Singurul lucru care îi face să rămână este frica de a nu-si pierde amintirile digitale, cum sunt fotografiile, precum și contactul cu prietenii. Păstrarea legăturii cu prietenii poate fi o problemă dificil de rezolvat, dar Kaspersky Lab lucrează pentru a găsi o soluție care să îi ajute pe utilizatori să își păstreze amintirile digitale.

'Legătura noastră cu rețelele de socializare a ajuns într-un cerc vicios. Vrem să mergem pe platformele preferate pentru a le spune persoanelor din lista de contacte despre lucrurile pozitive din viața noastră. Dar realitatea este că toată lumea face același lucru, iar atunci când intrăm în contul nostru suntem bombardați de imagini cu prietenii noștri care se distrează. E simplu să vezi de ce este acesta un motiv de deprimare și de ce atât de mulți se gândesc să renunțe la conturile de pe rețelele de socializare. Utilizatorii se simt prinși în capcană, pentru că au atât de multe amintiri frumoase păstrate aici și nu vor să piardă accesul la ele', spune Evgeny Chereshnev, Head of Social Media la Kaspersky Lab.

sursa agerpres.ro

În articolul

STUDIU: De ce simţim INVIDIE şi FRUSTRARE când vedem vieţile aparent "mai fericite" ale prietenilor virtuali

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x