Studiu interesant: este partenerul tau fidel?

Publicat pe 16.10.2010 la 18:39 Actualizat pe 16.10.2010 la 18:48

Devotamentul si respectul pentru partenerul de viata nu sunt calitati legate exclusiv de puterea sentimentelor ori de educatie ci si de unele trasaturi psihice. Prin urmare, analizandu-l atent, poti afla daca va fi o persoana fidela sau nu.

Asa cum arata studiile recente ale psihologilor, cei mai sinceri si fideli in dragoste sunt atrasi de anumite asociatii de culori, mai ales atunci cand este vorba de propria vestimentatie. Astfel, femeile sincere in dragoste aleg mai cu seama fuste sau rochii unicromatice, fara elemente de tip floral sau dungulite. De regula, ocolesc stridentele si in niciun caz nu combina rosul cu negru sau auriu.

In cazul barbatilor, acestia aleg de obicei culori sterse, precum nuantele de gri sau bej, asortate de regula cu negru sau verde inchis. Barbatii fideli in dragoste aleg cel mai rar culori precum portocaliul, galbenul sau asociatii de alb cu rosu ori alb cu albastru. Cravata preferata a celor siceri in dragoste are doar o culoare dominanta, culoare de obicei mai inchisa, iar restul nuantelor sunt foarte modest reprezentate fiind de obicei vorba de verde sau albastru.

Preferintele alimentare

Rezultatul cercetarilor arata ca o mare parte din femeile fidele prefera alimentele cu gust usor dulceag, moi, si mai putin alimentele de consistenta tare, precum mezelurile uscate.
Dimpotriva, in cazul barbatilor, cei sinceri in dragoste prefera alimentele mai putin dulci, ceva mai consistente si accepta foarte bine gustul amarui. Sunt mai putin atrasi de alimentele acrisoare, dar prefera bauturile cu gust intens, de obicei dulci amarui.

Preferinta pentru mirosuri

In ceea ce priveste atractia pentru diferite arome sau parfumuri florale, nu exista diferente mari intre femei si barbati. Astfel, in ambele cazuri, cei sinceri in dragoste prefera aromele mai discrete si chir urasc parfumurile tari sau excesiv de dulci. Mirosul intens preferat cel mai frecvent de catre cei sinceri este cel de menta, de rasina de brad sau molid, mirosul de flori de tei si iasomie.

Atractia pentru anumite contururi geometrice

Ultimele cercetari arata ca cei devotati partenerului de viata prefera formele in care predomina liniile usor curbate si extrem de rar, rotunjimile. Obiectele care atrag atentia prin forme alungite chiar usor ascutite sunt cele preferate de cei sinceri in dragoste. Dimpotriva, formele globulare, patratoase sau cu colturi foarte ascutite displac de regula celor fileli in iubire si sunt mai frecvent intalnite in preferintele celor infideli.

Preferintele pentru muzica

In ceea ce priveste ritmul, cei devotati prefera percutiile surde, mai infundate, care se succed intr-un ritm asemanator cu cel al inimii. Nu are nicio legatura cu inima ca semn al iubirii, ci doar cu faptul ca cei fideli in dragoste cauta in permanenta o anumita stare de liniste. Ritmul de tip „cardiac” le creeaza o stare de confort asemanatoare cu cea din perioada intrauterina sau a sugarului tinut la piept.
Din punctul de vedere al armoniilor melodice sunt preferate de obicei acordurile aparent monotone, cu ridicari fine de tonalitate in contrast cu voci sau acorduri extrem de joase.

Peisaje preferate

In multe cazuri, cei fideli in dragoste sunt si iubitori ai naturii, ai picturii sau fotografiei ce surprinde frumosul natural. Cei sinceri in dragoste sunt atrasi de peisaje largi, cum ar fi intinderea marii sau o vale impadurita dintre munti. Sunt atrasi totodata de peisaje in culori usor mai inchise, usor triste. Ca un test, cel mai fidel in dragoste ar alege, din doua peisaje care surprind acelasi loc, pe cel in care apar culori mai tomnatice, in tonuri clare, dar mai putin stralucitoare.

Animale preferate

Nu s-a putut stabili o corelatie intre fidelitate si animalul domestic preferat. Dimpotriva, in ceea ce priveste atractia sau placerea de a privi un animal salbatic s-a descoperit o reala corelatie. Astfel, ursul, leul si pantera neagra figureaza in topul preferintelor celor mai multi dintre cei onesti si sinceri in relatia cu partenerul de viata.

Citeste Revista Felicia
Foto: onsugar.com

În articolul

Studiu interesant: este partenerul tau fidel?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x