Viata dupa divort: cum sa fii o persoana pozitiva

Publicat pe 24.10.2010 la 18:39

Viata din timpul si dupa divort poate fi destul de dificila, dar exista suficiente motive pentru a ramane pozitiv. Rusinea este unul dintre motivele pentru care divortul este mult mai dureros decat oricine ar anticipa.

La un anumit nivel, el devine un esec semnificativ in viata cuiva. Cu toate acestea, totul tine de perspectiva. In loc sa ii oferi o uriasa amploare, incearca sa minimalizezi din ce ti se intampla, exandu-te pe anumite aspecte:

Ce este casatoria?

Gandeste-te cum ai ajuns sa acorzi o importanta atat de mare casatoriei. Totul incepe destul de devreme in copilarie, prin jocuri si conturarea notiunilor de familie. Ele prind contur tot mai puternic si ne guverneaza inconstient viata, ceea ce poate duce la coliziuni destul de puternice cu ceea ce se intampla in realitate, in viata de adult.

Oamenii intra intr-o casatorie cu opinii diferite in legatura cu ce ar trebui sa presupuna ea. Dureaza ceva timp pentru a intelege ca nu putem determina pe nimeni sa ne iubeasca, oricat de buni si minunati am fi si ca nimeni nu are atat de mult control, asupra vietii si relatiei sale, pe cat si-as dori sau ar crede. In locul punerii accentului pe esecul casatoriei, mai bine pune in prim plan dorinta de a te schimba, de a deveni o persoana mai echilibrata.



Ai facut ceva pentru tine

Cel mai intemeiat motiv pentru a te simti mandru de tine insuti este sa stii ca ai trecut printr-un proces dificil si ai luat aceasta decizie dupa ce ai cantarit bine lucrurile. Vei ajunge astfel sa ai mai multa incredere in tine si vei intelege ca ai invatat lucruri importante din tot ce ti s-a intamplat.

Ai sansa de a te reinventa

A incepe de la zero nu trebuie sa fie o tragedie, ci o noua sansa. Poti deveni persoana spre care tindeai sa fii, dar fara criticile si piedicile fostului partener de viata. Ai timp si energie sa te dedici lucururilor pe care nu ai reusit sa le faci pana acum si sa te bucuri de libertatea dobandita.

Vei trece prin momente cand iti va fi foarte greu si atunci vei fi la pamant, nu vei gasi motive sa te ridici din pat dimineata. Insa cand aceste zile crunte vor trece, vei realiza ca tocmai faptul ca ai reusit sa le depasesti si sa te pui iar pe picioare, este ceea ce te face un om mai puternic si mai increzator.

Foto: newthoughtgeneration.com

În articolul

Viata dupa divort: cum sa fii o persoana pozitiva

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Detalii neştiute despre Metrorex. Cum funcţionează metrourile şi ce incidente au întâlnit, de-a lungul timpului, angajaţii: "Responsabilitatea este foarte mare"
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x