3 aranjamente ale livingului, potrivite pentru cei care petrec mult timp acasă

Publicat pe 06.09.2018 la 10:51 Actualizat pe 06.09.2018 la 10:55

Livingul e camera în care te relaxezi atunci când vii obosit de la muncă sau când simți nevoia să te destinzi după o zi mai dificilă. În living desfășori cele mai multe activități plăcute și tot aici primești și musafirii.

Livingul e camera în care te relaxezi atunci când vii obosit de la muncă sau când simți nevoia să te destinzi după o zi mai dificilă. În living desfășori cele mai multe activități plăcute și tot aici primești și musafirii. Petrecem mult timp în living, fie că lucrăm, stăm în fața televizorului sau mâncăm, motiv pentru care e foarte important ca mobilierul și decorul camerei să se potrivească cu gusturile, dar și cu obiceiurile noastre.

Iar dacă ești o persoană care petrece mult timp acasă, fie pentru că ai un job solicitant sau pentru că lucrezi de la distanță, e cu atât mai important să te asiguri că aranjezi livingul în așa fel încât să te poți simți cât mai bine acolo. Ai nevoie de mobilier pentru living confortabil, care să se potrivească cu nevoile tale și cu activitățile pe care le desfășori acolo. Iată trei aranjamente care te vor ajuta să faci exact asta:

1. Privitul la televizor

Aceasta e poate cea mai comună dintre activitățile desfășurate în living. Mulți oameni așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă de la serviciu numai pentru a se putea relaxa liniștiți cu o bere sau un pahar de vin în fața televizorului. Pentru mulți televizorul este și o distracție de weekend și, fie că ne place să recunoaștem sau nu, putem ajunge să petrecem multe ore în fața acestuia.

Tocmai de aceea, e foarte important să te asiguri că mobilierul din cameră este confortabil și nu îți dă dureri de spate după câteva ore de stat jos. Un aranjament cu o canapea confortabilă și, eventual, 2 fotolii este foarte potrivit pentru cei care privesc mult la televizor. De asemenea, înălțimea la care este așezat televizorul contează și ea foarte mult. Conform CNET, majoritatea oamenilor preferă ca televizorul să fie situat ușor sub linia lor vizuală, pentru ca ei să se uite în jos la acesta. Astfel, cu o comodă de înălțime mică ai rezolvat problema.

2. Munca de acasă

Dacă lucrezi de acasă, atunci vei avea nevoie de un spațiu de lucru dedicat în living, pe care să îl poți accesa ușor ori de câte ori ai nevoie. Cu siguranță, livingul tău va trebui să includă un birou și un scaun confortabil, la care să poți ajunge ușor. De asemenea, vei avea nevoie și de un dulăpior cu sertare, unde să poți depozita diverse acte sau materiale pe care le folosești atunci când lucrezi.

Toate acestea pot ocupa mult spațiu în living, așa că ar trebui să te asiguri că restul mobilierului nu îți limitează sau îngreunează accesul la birou. Asta poate înseamna că va trebui să renunți la fotolii și chiar să optezi pentru o canapea și o măsuță mai mică. Eventual, poți înlocui fotoliile cu taburete, pe care să le păstrezi sub măsuță, scoțându-le doar atunci când e nevoie de ele.

3. Jocurile

Dacă ești un împătimit al jocurilor, fie ele pe consolă sau boardgames complicate, care se joacă cu mulți prieteni, atunci poți opta pentru un aranjament inedit în living. Confortul și spațiul de stat jos sunt foarte importante în această situație, așa că ar trebui să te asiguri că ai o canapea mare și confortabilă în living, pe care să poți așeza mai multe persoane.

Totodată, poți înlocui fotoliile sau taburetele cu beanbag-uri, care sunt foarte confortabile, ușor de întreținut și ușor de depozitat, atunci când nu le folosești. Beanbag-urile sunt foarte potrivite și pentru jocurile pe consolă, întrucât te lasă să îți schimbi ușor poziția, lucru de care vei avea mare nevoie în zilele în care petreci mai multe ore, încercând să depășești un nivel mai dificil. În plus, acestea sunt perfecte în situațiile în care ești vizitat de un număr mai mare de persoane decât te aștepți, pentru că le poți folosi pentru a suplini numărul de locuri din living.

Sursă foto: Pexels, Shutterstock

În articolul

3 aranjamente ale livingului, potrivite pentru cei care petrec mult timp acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x