3 proiecte creative ușoare pentru cei mici

Publicat pe 15.11.2019 la 17:44 Actualizat pe 15.11.2019 la 17:47

Fără a-i judeca ori corecta, părinții trebuie să le fructifice creativitatea și să-i implice în diverse activități educative și atractive. Iată câteva exemple de proiecte creative care pot fi pe placul copiilor!

Foto: unsplash

Atunci când ești copil, lumea întreagă este un joc ale cărui reguli le înveți experimentând și explorând. Jocurile te ajută să-ți însușești noțiuni și abilități noi testându-ți răbdarea, curajul ori îndemânarea în diverse situații.
Imaginația este nelipsită din ecuație, aceasta având un rol definitoriu în dezvoltare. Încă de la vârste fragede, copiii dau frâu liber creativității și reușesc, în mare măsură, să transforme realitatea într-un tărâm magic, în care totul este posibil doar visând.

Fără a-i judeca ori corecta, părinții trebuie să le fructifice creativitatea și să-i implice în diverse activități educative și atractive. Iată câteva exemple de proiecte creative care pot fi pe placul copiilor!

1. Citim povești, frumos să crești

Încă din primul an de viață îl poți familiariza pe cel mic cu ideea de carte. Prima poate fi din plastic, numai bună de foșnit, chițăit ori molfăit. Cu pagini groase și viu colorate, poate reprezenta primul contact al copilului cu o serie de elemente din mediul înconjurător. Prin intermediul poveștilor, cunoaște, printre altele, primele animale, culorile de bază, ori mijloacele de transport.

Pe măsură ce crește, interesul pentru lectură va spori, iar poveștile de la culcare pot fi tandre momente de conexiune sigură dintre voi.
Citindu-i regulat, în vocabularul său vor intra cuvinte noi, variate cu ajutorul cărora se va exprima mult mai bine. Copilul căruia i se citește, va reuși sa citească mai repede și mai corect. Se va împrieteni cu cărțile, iar pasiunea pentru lectură i se va cuibări adânc în suflet și-n gând.
Vor iubi sau chiar dimpotrivă, vor detesta anumite personaje. Vor avea eroi preferați și le vor urma exemplul positive în viața de zi cu zi.

2. Ne jucăm și modelăm

Asemeni unui olar, putem din plastilină să modelăm și să realizăm obiecte de un real interes pentru întreaga familie. Copiii iubesc modelajul și reușesc prin acest procedeu să facă tot felul de figurine în jurul cărora creează adevărate povestiri.

Modelarea cu plastilină ajută la dezvoltarea motricității fine și îi transformă pe cei mici în adevărați artiști plastici. Modelând, copilul își dezvoltă gândirea spațială, căpătând noțiuni noi despre culoarea și forma obiectelor.

Pentru a nu pune în pericol siguranța și totodată sănătatea copiilor, este bine ca produsele folosite pentru modelaj să fie de bună calitate, non-toxice. Plastilina de pe EduClass.ro respectă întru totul normele de siguranță și-i oferă copilului momente pline distracție. Este disponibilă în multe variante și culori, ceea ce sporește plăcerea și dorința de a modela acasă, la grădi, în parc sau chiar în mașină.

3. Unu, doi, construiește cu noi!

Fie că alegem un joc tip lego, ori un puzzle, încurajăm temeinic gândirea și raționamentul copilului, el fiind nevoit astfel să-și antreneze mintea pentru a crea. În egală măsură, vor ști să găsească chei de rezolvare atunci când ceva nu funcționează conform planului inițial. Le este testată totodată răbdarea, concentrarea și încrederea în forțele proprii, astfel că nimic nu îi va putea opri din a obține rezultatul mult râvnit.

Unele construcții necesită o muncă de echipă, copiii învățând astfel că pentru o bună cooperare, nu este suficient doar să lucreze împreună, ci și să accepte sfaturile celorlalți. Frumusețea acestor jocuri este că ele pot fi jucate în familie, consolidând semnificativ relațiile dintre membrii acesteia.

Indiferent de proiectul ales, copilul va reuși, prin imaginație, să ofere realității note de veselie în cea mai sinceră formă. Imaginația este pusă pe primul loc și oferă celui mic posibilitatea de a evolua considerabil din punct de vedere psihic, fizic și emoțional.

În articolul 3 proiecte creative ușoare pentru cei mici:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x