3 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să te odihnești în concediu

Publicat pe 23.03.2018 la 17:41 Actualizat pe 06.12.2019 la 11:05

Concediul din perioada verii este cea mai importantă vacanță din an pentru tine, așa că te-ai hotărât să-ți rezervi încă de pe acum biletele de avion, cazarea și mâncarea.

Concediul din perioada verii este cea mai importantă vacanță din an pentru tine, așa că te-ai hotărât să-ți rezervi încă de pe acum biletele de avion, cazarea și mâncarea. La fel ai procedat și anul trecut, adică ți-ai plătit vacanța de vară încă din martie. Totuși, în concediul de anul trecut nu ai reușit să te odihnești așa cum ai fi vrut, chiar dacă ai fost într-o stațiune liniștită. Dacă îți dorești ca anul acesta să te odihnești cu adevărat în concediu, ar fi bine să respecți câteva sfaturi.

Limitează accesul la tehnologie

Vacanța de vară, indiferent dacă o să ți-o petreci în Santorini, în Antalya sau pe litoralul românesc, ar trebui să fie despre soare, apă, nisip și multă odihnă. Nu despre telefonul sau laptopul personal ori despre e-mailul de serviciu. În caz că nu ți-ai dat seama până acum, tehnologia poate fi foarte dăunătoare pentru starea ta generală de bine, mai ales când ești în vacanță. Dacă obișnuiești să petreci foarte mult timp pe rețelele de socializare, propune-ți ca în vacanță să nu stai mai mult de jumătate de oră într-o zi ca să „urmărești” activitatea online a prietenilor tăi. De asemenea, alege ca, pe toată durata vacanței, să-ți dezactivezi accesul la e-mailul de job, astfel încât să nu tenteze să vezi cine ți-a mai scris. Dacă vrei să fii cu adevărat curajos sau curajoasă, ai putea să nu-ți iei în concediu niciun dispozitiv tehnologic.

Fă-ți un orar de somn

Nu-ți neglija odihna, așa cum fac mulți oameni în propriul concediu. Cel mai bine ar fi dacă ai putea să urmezi același program de somn pe care îl respecți acasă. Așadar, dacă acasă dormi între 23:00 și 7:00, încearcă să faci la fel și în concediu. O altă variantă ar fi să-ți stabilești un alt interval orar de somn pentru concediu, dar să dormi tot opt ore. De exemplu, dacă estimezi că în concediu te vei culca în pe la 1:00, dormi pana la ora 9:00.

Chiar ia-ți concediu

Este perfect dacă alegi ca toată vacanța de vară să ți-o petreci pe plajă și în apă. Vacanța perfectă nu presupune să ai parte de 100 de activități diferite în fiecare zi, ci să te bucuri de viață și de timpul liber. Prin urmare, chiar dacă o să scoți mai mulți bani din buzunar, alege să mănânci în oraș, nu să-ți iei o cameră de hotel cu bucătărie. De asemenea, dacă mergi în concediu împreună cu copiii, caută un hotel care să aibă un spațiu de joacă dedicat celor mici.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

3 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să te odihnești în concediu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x