4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

Publicat pe 15.10.2019 la 14:43 Actualizat pe 15.10.2019 la 14:49

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

O bucătărie modernă este, în primul rând, o bucătărie utilată, iar aparatura electrocasnică te ajută să economisești timp și îți ușurează extrem de mult munca. Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Cuptorul cu microunde, rapid și foarte eficient

În orice bucătărie modernă și utilată ar trebui să existe un cuptor cu microunde. Acest aparat este cu adevărat magic și îți vei da seama că avem dreptate abia după ce vei începe să-l folosești regulat. Îți încălzește mâncarea instant, te ajută să dezgheți produsele congelate, iar unele modele mai performante au funcții în plus care te ajută foarte mult în bucătărie. De exemplu, la cuptorul cu microunde poți găti diverse preparate culinare precum mămăligă, porumb fiert, dar și cipsuri din cartofi. Tot la microunde poți prepara într-un mod foarte sănătos baconul, dar și omleta. Pregătite astfel, aceste mâncăruri își păstrează toți nutrienții, toate mineralele și vitaminele. Asta, în comparație cu metoda clasică de preparare a mâncărurilor, și anume cea prin fierbere.

Mașina de spălat vase îți păstrează oalele ca noi

Să ai în bucătărie o mașină de spălat vase, pare, la prima vedere, un moft, dar nu este deloc așa. Un astfel de produs electrocasnic este mai mult decât util într-o bucătărie modernă, mai ales dacă ai o familie numeroasă, gătești mult și speli și mai mult. Și nu ne referim neapărat la farfurii, căni și pahare, ci la tacâmuri, oale, crătiți și tigăi. Avantajele unei mașini de spălat vase sunt mai multe decât îți imaginezi. În primul rând, te ajută să câștigi timp prețios pentru tine, timp pe care îl vei folosi într-un alt mod, mult mai plăcut. Poate vei petrece mai mult cu familia, cu copiii, poate vei face alte lucruri utile în loc să stai aplecată zeci de minute deasupra chiuvetei frecând vasul de iena sau tava în care ai ars friptura.

În al doilea rând, mașina de spălat vase curăță pe cât de rapid, pe atât de eficient. Vorbim despre o curățare profesională care nu lasă nici o urmă: nu pătează, nu zgârie, nu deteriorează în nici un fel materialul din care sunt confecționate oalele, vesela și tacâmurile. Spre deosebire, tu, de multe ori, ești nevoită să freci cu buretele abraziv. Inoxul se zgârie și se pătează, emailul se ciobește, sticla, porțelanul și ceramica se pot sparge. Mașina de spălat vase curăță perfect, iar vasele arată ca scoase din cutie.

Cuptorul electric te ajută să gătești ca un adevărat profesionist

Față de un cuptor clasic pe gaz, cuptorul electric vine cu o mulțime de funcții care te ajută să prepari mâncărurile, dar și dulciurile ca un adevărat profesionist. Acest produs electrocasnic îți oferă posibilitatea de a seta temperatura în funcție de preparatul pe care dorești să-l pregătești. Mai mult, cuptorul electric are multe funcții extrem de ultile în procesul de gătit. Una dintre ele - foarte importantă - redirecționează căldura de sus în jos - iar friptura prinde o crustă crocantă și aurie - sau de jos în sus - iar preparatul se coace perfect pe toate părțile. Funcția de ventilare este de asemenea extrem de importantă, la fel și cea de autocurățare sau grill-ul integrat. Un cuptor electric te va ajuta foarte mult să pregătești mâncăruri gustoase la fel ca la un restaurant de lux.

Jurnaliștii de la goodhousekeeping.com, o publicație englezească destinată casei și decorațiunilor interioare, recomandă ca atunci când alegi cuptorul electric să fii atent la următorul aspect: acesta trebuie să prezinte și funcția de ventilare a aerului în așa fel încât temperatura să se distribuie uniform. În acest fel, mâncarea va fi gata mult mai rapid, nu se va arde și, un aspect foarte important, vei putea găti simultan preparate diferite.

Eficiență maximă cu robotul de bucătărie

Robotul de bucătărie este util mai ales dacă ai o familie numeroasă și trebuie să gătești foarte mult. Te va ajuta să tai, să feliezi, să toci, să mixezi mult mai rapid diferite ingrediente pe care le folosești la preparatele culinare. Uită de cuțitul clasic și de tocătorul din lemn! Acum ai un ajutor de nădejde care îți va ușura extrem de mult munca, iar tu vei câștiga timp prețios. Gătitul va fi o adevărată plăcere!

Sursa foto: Pixabay, Pexels

În articolul

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Henry Cavill şi Natalie Viscuso vor deveni părinţi pentru prima oară. Cum a anunţat actorul că va avea un copil
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x