4 trucuri care te vor ajuta sa te dezvolti personal

Publicat pe 14.11.2019 la 17:34 Actualizat pe 14.11.2019 la 17:38

Prin dezvoltare personala ajungi sa te cunosti mai bine, atragi ceea ce iti doresti in viata ta si evoluezi pe toate planurile. Totusi, nu exista o formula exacta prin care sa faci aceste lucruri.

Prin dezvoltare personala ajungi sa te cunosti mai bine, atragi ceea ce iti doresti in viata ta si evoluezi pe toate planurile. Totusi, nu exista o formula exacta prin care sa faci aceste lucruri. Nivelul la care ajungi tine doar de tine si de ceea ce faci zilnic. Iata, asadar, 5 trucuri pentru a te dezvolta personal intr-un timp mai scurt:

1. Gandeste pozitiv

Modul de gandire iti influenteaza intotdeauna actiunile si rezultatele pe care le obtii. Cand te concentrezi pe probleme, mintea inceteaza sa vada solutiile. Gandirea negativa creeaza stres, iti scade increderea in tine si te poate face sa renunti chiar inainte de a incepe ceva. Pornind cu ideea ca va fi greu si nu vei reusi, ai sanse mari sa transformi aceasta convingere in realitate.

Pe de alta parte, sa fii o persoana pozitiva te poate ajuta sa realizezi ceea ce iti propui. Desi optimismul nu garanteaza reusita, cand crezi ca esti capabil sa faci ceva, comportamentul si energia pe care o ai iti vor urma aceasta credinta. Drept urmare, rezultatele pe care le obtii pot fi si ele mult mai bune. Sa gandesti pozitiv nu inseamna sa visezi ceea ce nu ai sau sa te minti ca totul e bine, cand lucrurile merg rau. Inseamna sa ramai calm in situatiile dificile, sa te concentrezi asupra solutiilor si sa actionezi, asteptandu-te la un final fericit.

2. Planifica-ti timpul

Desi ai putea crede ca n-ai timp sa faci lucrurile pe care ti le doresti, de multe ori aceasta nu e o problema reala. Timpul tau e intotdeauna ocupat cu anumite activitati, iar daca acestea nu-ti aduc beneficii, poti renunta la ele in orice moment. Planifica-ti ziua si spune nu lucrurilor care iti distrag atentia!

Pentru a deveni mai eficient, poti aplica si aceste sfaturi:

Daca nu te simti motivat sa faci ceea ce te apropie mai mult de scopurile tale, schimba-ti obiceiurile. Odata ce faci asta, vei deveni si mai productiv.

3. Citeste mai mult

Cand citesti carti de dezvoltare personala de la editura Niculescu, ai acces la sfaturile, experientele si intelepciunea oamenilor care au realizat ceea ce iti doresti si tu. Cu cat citesti mai mult, cu atat acumulezi mai multe cunostinte si incepi sa intelegi ceea ce faci gresit si ce poti face mai bine. Desi nu toate cartile sunt calitative, multe dintre ele te pot ajuta sa evoluezi pe plan fizic, financiar, relational sau spiritual. Libraria online niculescu.ro are o oferta extrem de variata de titluri scrise de autori cu experienta in domeniul dezvoltarii personale. Incearca sa citesti cel putin o carte pe luna si sa aplici sfaturile din aceasta.

4. Iesi din zona de confort

Cand esti in zona de confort, te simti in siguranta, relaxat si detasat de tot ceea ce se intampla in jur. Din nefericire, sentimentul ca ai scapat de probleme este doar o iluzie. In realitate, ele devin mai mari pe zi ce trece, deoarece nu le mai acorzi atentie. Aceasta zona iti distruge increderea in tine si te impiedica sa evoluezi. Neavand curaj sa gresesti, nu ai cum sa devii o persoana mai buna.

Din contra, rezultatele tale incep sa scada deoarece nu mai actionezi si nu mai faci eforturi. Stabileste-ti obiective care cer sa iesi din zona de confort. Cu cat acestea sunt mai mari si provocatoare, cu atat implicarea ta va fi si ea mai mare si vei putea sa iti schimbi rutina zilnica mai usor.

De ce e atat de greu sa te dezvolti personal?

Dezvoltarea personala e un proces ce necesita actiune din partea ta in fiecare zi. Pentru a face lucrurile mai simple, aplica trucurile de mai sus. Schimbarile necesita timp, dar daca ai rabdare, te poti dezvolta personal pe toate planurile si poti deveni cea mai buna versiune a ta.

Sursa foto: pixabay.com/

În articolul

4 trucuri care te vor ajuta sa te dezvolti personal

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x