4 trucuri de amenajare interioară a casei care te ajută să creezi o atmosferă primitoare

Publicat pe 20.12.2018 la 09:08 Actualizat pe 20.12.2018 la 09:12

Indiferent că te-ai mutat într-o locuință nouă sau te-ai gândit că ar fi timpul să schimbi ceva la decorul casei tale, există câteva trucuri care pot face diferența între o casă obișnuită și una care parcă te invită să petreci cât mai mult timp acasă.

Indiferent că te-ai mutat într-o locuință nouă sau te-ai gândit că ar fi timpul să schimbi ceva la decorul casei tale, există câteva trucuri care pot face diferența între o casă obișnuită și una care parcă te invită să petreci cât mai mult timp acasă.

Atmosfera din casă este ingredientul care creează impresia unui spațiu primitor, unde oaspeții vor veni cu drag și unde te vei simți relaxată și vei avea acel sentiment că te simți într-adevăr ca acasă.

Bineînțeles, amenajarea casei necesită puțin efort, însă cu aceste trucuri vei reuși să obții mult mai ușor rezultatul dorit, adică o atmosferă caldă și primitoare:

Alege mobila potrivită

În special canapeaua, fotoliile și scaunele. Ar trebui ca atunci când alegi aceste piese de mobilier să te gândești dacă te vezi ghemuită în acel fotoliu mare sau te vezi stând relaxată pe canapea în timp ce te uiți la serialul tău preferat. Dacă nu, atunci ar trebui să mai cauți.

Acestea ar trebui să îți inspire confort și să arate în același timp bine și să se potrivească în întregul decor al casei. De exemplu, canapele și fotoliile tapițate dau un aer de confort și relaxare, iar dacă simți că stai comod, atunci ai găsit mobila potrivită.

Combină texturi și culori

Pe lângă mobilier, toate celelalte obiecte din casă, fie că vorbim de covoare, draperii, decorațiuni sau alte piese pe care le alegi ar trebui să fie colorate și să aibă texturi plăcute la atingere. Pernele moi sau îmblănite se potrivesc de minune canapeaua din sufragerie sau chiar o pătură pufoasă de lână.

În ceea ce privește culorile, poți folosi culori în tonuri calde și obiecte colorate, în special pentru piesele centrale din locuință, așa cum ar fi aceste covoare pe care le poți pune în sufragerie. Nuanțele de maro, mov, albastru sau portocaliu pot crea impresia unui spațiu compact și, implicit, mult mai primitor și intim.

Folosește mai multe surse de lumină

Probabil că de cele mai multe ori nu dăm multă importanță luminii din casă, iar acest lucru poate afecta starea noastră de spirit, așa cum ne arată un studiu publicat de cei de la Huffingtonpost. Cu mici modificări la tipul de lumină folosit sau corpurile de iluminat, orice cameră poate deveni mai primitoare.

În primul rând, e important să folosești lumină caldă, în special în dormitor și sufragerie, ca să creezi un spațiu intim unde și tu, și prietenii tăi se vor simți ca acasă. Așază și câteva lămpi de podea pe care să le folosești în locul lămpii de tavan.

Oferă mai multă atenție micilor detalii

Micile detalii sunt cele care fac diferența. Câteva lumânări parfumate pe măsuța din sufragerie, o carte pe noptieră sau o vază cu flori pot schimba foarte mult aspectul locuinței. Chiar dacă te gândești că ar trebui să ai casa curată lună atunci când vin prieteni în vizită, câteva obiecte poziționate strategic prin casă pot crea impresia unui spațiu primitor.

Nu trebuie să te gândești că o să ai casa dezordonată, ci pur și simplu o vei decora cu obiecte care se încadrează perfect în atmosfera primitoare pe care vrei să o creezi.

Bineînțeles, îți poți pune amprenta personală pe orice stil de amenajare interioară, însă dacă ții cont de aceste trucuri, vei obține acea atmosferă primitoare și relaxantă care ar trebui să se regăsească în orice casă.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

4 trucuri de amenajare interioară a casei care te ajută să creezi o atmosferă primitoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x