5 criterii super-importante pe baza carora sa alegi o canapea pentru camera copilului!

Publicat pe 16.05.2018 la 18:21 Actualizat pe 16.05.2018 la 18:24

Spatiul limitat, constrangerile financiare sau dorinta de a crea un concept de design mai special te pot determina sa alegi, daca esti parinte, o canapea pentru camera copilului tau. Aceasta poate inlocui cu succes patul care se regaseste, de obicei, in dormitor, pentru ca ofera mai multe avantaje.

Foto: pixabay

Spatiul limitat, constrangerile financiare sau dorinta de a crea un concept de design mai special te pot determina sa alegi, daca esti parinte, o canapea pentru camera copilului tau. Aceasta poate inlocui cu succes patul care se regaseste, de obicei, in dormitor, pentru ca ofera mai multe avantaje.

Iti spunem care sunt acestea si iti prezentam si cele mai importante 5 criterii in functie de care sa alegi o canapea pentru camera de dormit a celui mic!

Dimensiunea

E important ca inainte sa pleci la cumparaturi pentru mobilierul de dormitor al celui mic sa iti notezi toate dimensiunile camerei. Eventual, deoarece canapeaua va fi una dintre piesele focus ale camerei, poti gandi si o pozitionare in spatiu a acesteia. Mai apoi, trebuie sa stii care alegere este mai avantajoasa: o canapea extensibila sau una fixa? Daca o canapea fixa te-ar tenta pentru ca se intampla ca in multe dintre magazine sa fie disponibila la un pret mai redus, trebuie sa stii ca exista si canapele extensibile ieftine si ca acestea prezinta mai multe avantaje.
In primul rand, datorita faptului ca se pot extinde vor putea fi utilizate si cand copilul va creste, oferindu-i acelasi grad de confort. Mai apoi, atunci cand sunt stranse, ii lasa la dispozitie suficient loc de joaca celui mic, mai ales daca nu are un dormitor foarte spatios!

Forma

Forma unei canapele reprezinta un alt criteriu demn de luat in calcul, mai ales daca vorbim despre alegerea acesteia pentru camera copilului. Acesta trebuie sa se potriveasca stilului camerei, sa se integreze in spatiul disponibil si sa ofere confort micutului. Astfel, ai mai multe variante din care poti sa alegi: canapele modulare, sectionale, rectangulare sau in stil englezesc.
Pentru camera copilului, recomandarea noastra este sa alegi canapele in forma rectangulara, pentru ca sunt accesibile ca pret, sunt comode si au un design foarte modern.

Tapiteria

Tapiteria unei canapele pentru copii ar trebui sa fie destul de rezistenta la murdarie si sa se poata curata simplu. De asemenea, materialele utilizate vor fi mai moi, pentru ca micutul sa se simta cu adevarat rasfatat chiar si atunci cand doarme. In acest sens, sfatul nostru este sa achizitionezi o canapea confectionata din materiale sintetice, tocmai pentru ca sunt cel mai usor de curatat si pentru ca nu are nici un pret ridicat. Canepelele din piele naturala nu sunt deloc potrivite pentru camera celui mic, pentru ca influenteaza temperatura corpului si poate provoca transpiratia excesiva, iar modelele realizate din bumbac sau in se curata foarte greu, chiar daca sunt mai placute la atingere.

Cadrul

Care ar putea fi una dintre cele mai mari placeri ale micutului tau? Aceea de a sari pe pat! Alegand canapele extensibile nu ii vei fura micutului tau aceasta bucurie, pentru ca acestea sunt caracterizate de longevitate sporita! De fapt, secretul consta in tipul de cadru pe care il are canapeua. Lemnul si fierul sunt doua materiale care rezista mai mult, chiar fara a se deforma. Canapelele cu cadru din pal sunt mai putin durabile, asa ca nu te lasa tentat de pretul lor de achizitie, comparabil mai redus!

Culoarea

Cromatica este un alt criteriu definitoriu in alegerea unei canapele pentru camera micutului. Poti alege o canapea in culoarea preferata a copilasului tau, sau poti alege un model imprimat cu siluetele animate ale eroilor sai preferati. Daca nu ai de gand sa schimbi canapeaua prea curand si sa o folosesti chiar si atunci cand copilul va creste, ai putea sa optezi pentru un model intr-o nuanta neutra si sa creezi un efect vizual mai atractiv prin intermediul pernutelor colorate sau ale lenjeriei de pat.

În articolul

5 criterii super-importante pe baza carora sa alegi o canapea pentru camera copilului!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x