5 elemente pe care le poți schimba pentru a transforma total aspectul casei tale

Publicat pe 14.06.2018 la 16:14 Actualizat pe 14.06.2018 la 16:18

Pentru a construi aspectul exterior al unei case sau pentru a-l reface, trebuie să te oprești, în principal, asupra elementelor esențiale. Noi am identificat 5 astfel de elemente pe care te provocăm să le descoperi în continuare.

Atunci când locuiești la casă, ai, de obicei, mult mai multe griji decât atunci când stai într-un apartament. Una dintre acestea este că nu trebuie să ai în vedere doar amenajarea interiorului, ci și pe cea a exteriorului. Un proiect care poate fi deopotrivă interesant și provocator și care îți poate aduce foarte multe satisfacții, mai ales atunci când îți petreci timpul în grădină și admiri rezultatele. Pentru a construi aspectul exterior al unei case sau pentru a-l reface, trebuie să te oprești, în principal, asupra elementelor esențiale. Noi am identificat 5 astfel de elemente pe care te provocăm să le descoperi în continuare.

1. Fațada reprezintă un element căruia îl poți schimba foarte ușor aspectul cu ajutorul unei tencuieli decorative, care reprezintă ultimul strat de finisaj care poate fi aplicat pe fațada casei, cu un rol esențial în aspectul acesteia. Tencuielile decorative se împart în mai multe categorii, în funcție de materialele care intră în componența lor sau de textura acestora. Cel mai important aspect asupra căruia trebuie să te oprești atunci când optezi pentru fatade cu tencuiala decorativa rămâne, însă, culoarea, judecând după aspectele pe care trebuie să le iei în considerare, pornind de la relief (o casă pe malul mării trebuie vopsită într-o nuanță neutră sau marină), până la casele din jur (o casă mov într-un cartier bej este foarte nepotrivită).

2. Terasa poate reprezenta o prelungire a spațiului interior de care poți profita din plin. Printre avantaje, menționăm faptul că aceasta poate fi construită și după ce o casă este finalizată, dar și că, în România, nu ai nevoie de autorizație de construire pentru a o realiza. De asemenea, pentru amenajarea acesteia, ai la dispoziție numeroase variante. Pentru podea, poți alege, de exemplu, gresie, gazon, dușumea, pietriș și chiar nisip. Mobilierul de exterior îți oferă de asemenea, numeroase opțiuni de amenajare și la fel și plantele. În același timp, există posibilitatea ca acoperișul terasei să fie fix sau mobil, de tip pergolă sau marchiză.

3. Tâmplăria unei case face referire, atât la ferestre, cât și la uși. Felul în care optezi pentru suprafețele vitrate este mult mai important decât crezi, pentru că în arhitectură fereastra este considerată a fi elementul cel mai important care permite spațiului interior să se conecteze cu cel exterior. De asemenea, valoarea unei construcții este influențată direct de existența, poziționarea și dimensionarea ferestrelor. La fel de importantă ca dimensiunea suprafeței vitrate este și materialul din care este realizată tâmplăria (PVC, aluminiu sau lemn stratificat), dar și culoarea pentru care optezi pentru un aspect unitar al designului casei.

4. Scările de exterior – fixe și realizate la exteriorul casei, deși nu sunt văzute foarte des în designul caselor românești moderne, au nu doar rol estetic, ci și practic, întrucât permit locatarilor unor imobile cu mai multe etaje să se organizeze independent unii de ceilalți. De asemenea, ușurează accesul la pod sau la mansardă. Acestea sunt realizate, cel mai des, din lemn, beton sau metal, cel din urmă fiind materialul cel mai rezistent în timp. Scările de exterior nu trebuie să fie însă doar rezistente în timp, ci și sigure pentru acces, motiv pentru care trebuie să ai în vedere și instalarea unei balustrade.

5. Acoperișul – are nu doar un important rol de protecție, ci și estetic. Poate și din acest motiv, de-a lungul timpului, oamenii au inventat numeroase tipuri de acoperișuri, printre care acoperișul în una, două sau patru ape, de tip pantă curbată sau concavă, de tip terasă sau piramidă, în stil fluture, în formă convexă sau „verde” (un acoperiș pe care sunt cultivate plante). După ce ai stabilit forma acoperișului tău, va trebui să alegi materialul, având în vedere nu doar factorul estetic, ci și factori de natură climatică cum ar fi cantitatea de zăpadă care cade anual în zona în care se află casa sau puterea vântului.

Atunci când vrei să schimbi imaginea casei tale, bineînțeles că nu trebuie să optezi obligatoriu pentru intervenții la toate aceste elemente în același timp. Poți alege să construiești doar o terasă sau să schimbi culoarea fațadei, efectul de noutate fiind unul garantat, chiar și în acest caz.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

5 elemente pe care le poți schimba pentru a transforma total aspectul casei tale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x