5 locuri de vizitat aproape de București

Publicat pe 28.07.2020 la 15:09 Actualizat pe 28.07.2020 la 15:22

profimedia

Dorința de a evada din cotidian și de a profita de puținul timp liber pentru a te bucura de natură trebuie să fie una arzătoare, mai ales când trăiești într-un oraș aglomerat. Chiar dacă nu poți să îți iei prea multe zile de concediu nu înseamnă că nu poți profita de weekend în alt fel decât obișnuitele plimbări în parc sau ieșirile cu prietenii. Iată ce locuri ai putea vizita în apropiere de București.

5 locuri de vizitat aproape de București

1. Domeniul Golești

La aproximativ 100 km de București, la doar o oră de condus, vei găsi domeniul Golești, un loc minunat. La destinație, există o taxă modică de acces pentru a vizita conacul, muzeul țăranului (cu căsuțe frumos amenajate, din perioada familiei boierului Golescu), dependințele și livada unde vei putea admira poneii. Cei mici vor fi și ei încântați când vor vedea locurile de joacă, iar tu te vei putea bucura de priveliștea din zona viticolă. Dacă dorești să petreci cât mai mult timp în natura, atunci poți organiza un picnic în apropiere.

2. Palatul Potlogi

Palatul a fost construit de Constantin Brâncoveanu, la fel ca și Palatul Mogoșoaia. Dacă stilul brâncovenesc e pe placul tău, cu siguranță vei fi încântată de priveliștea și arhitectura de aici. Palatul Potlogi se află la 55 km de centrul Bucureștiului.

3.Rusenski Lom

La o distanță de doar 70 km de Bucuresti, se află Rusenski Lom, un loc pitoresc ce te va face să uiți de stres, bucurându-te de relaxare. Canionul în calcar și exemplarele rare de faună și flora (broaște țestoase de uscat, lupi, vulturi hoitar, uligani pescari, berze negre), dar și mănăstirile săpate în piatră te vor face să te îndrăgostești de acest loc minunat.

4.Domeniul Știrbey

Acesta se află în Buftea, la 20 km de București. Domeniul e alcătuit dintr-un parc de 30ha cu un palat imens, arbori seculari, capelă, sere, turn de acces și de apă. Construcția palatului a început în 1850, în timpul lui Barbu Stirbey, domnitor al Țării Românești. Palatul a fost extins de urmașii acestuia, rezultatul fiind un palat cu aer romantic, în stil Tudor. Peisajul e încântător. Te vei putea bucura în egală măsură de natură, dar și de arhitectura locului. De asemenea, poți servi ceva delicios la restaurantul Palatului după ce termini vizita.

5. Domeniul Greaca

Domeniul Greaca pune la dispoziție o piscină, teren de tenis și posibilitatea de a te plimba cu ATV-ul pentru ca tu să te bucuri de relaxare completă. Dacă ești o iubitoare de natură, probabil te va încânta mai mult să faci excursii cu cei dragi, admirând peisajele.

CITEȘTE ȘI

5 locuri de vizitat în România

Tot ce trebuie să știi despre expunerea la soare

În articolul

5 locuri de vizitat aproape de București

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x