5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

Publicat pe 27.07.2020 la 14:59 Actualizat pe 27.07.2020 la 15:30

Creativitatea e rodul imaginației, unealta prin care tranformăm lucrul imaginar în realitate pură. Nu există oameni necreativi, cu toții suntem făcuți pentru a concepe, a crea. Există doar oameni cu o minte mai antrenată și oameni care încă mai au de lucru. Lipsa creativității de foarte multe ori apare prin însumarea unor acțiuni sau, din contră, a lipsei de acțiune precum: pierderea timpului fără un scop, mediul neplăcut, monotonia etc.

5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

Noutatea

Probabil că te-ai gândit și tu la soluția asta, dar n-ai știut cum să o pui în aplicare. Deși pare o soluție banală face minuni pe termen lung. Nu trebuie să faci lucruri mărețe zilnic, trebuie să începi cu cele mai mici. Fă în fiecare zi ceva nou, folosește o altă cană de cafea, dormi pe cealaltă parte a patului, alege alt drum până acasă etc. În esență ar putea părea niște lucruri inutile, dar în realitate mintea noastră lucrează mecanic și va învăța să facă unele lucruri instinctiv, fără prea multă imaginație.

Pune întrebări

Dorința de curiozitate există în noi toți, iar întrebările sunt un bun declanșator. Când nu întelegi ceva întreabă cât mai mult pentru a-ți activa imaginația. Întreabă despre lucrurile pe care poate nu le stăpânești, întreabă-te lucruri pe tine personal și caută-le mai târziu. Întreabă pentru a pune mintea la treabă, pentru că asemeni unei mașinării și mintea necesită combustibil pentru ardere.

Ascultă muzică

Muzica e o metodă des întâlnită pentru a activa creativitatea. De ce? Pentru că muzica e menită să-ți transmită un sentiment, sentiment pe care sinele tău îl absoarbe și îl transformă într-un sentiment nou de creație mai departe. Muzica liniștește mintea în așa fel încât aceasta să nu mai fie distrasă de alte sunete din jur, concentrându-se pe unul singur.

Citește orice îți place sau îți pică în mână

Cartea reprezintă produsul creativității unui scriitor, puterea exemplului fiind foarte eficientă în momente de lipsă de inspirație. Citește! În momentul în care citești o carte, de orice fel, mintea ta încearcă să vizualizeze personajele din poveste, locurile, culorile, gesturile.

Nu te îndoi de tine

Există un proverb care spune că: “Dorința ucide visul”, lucru care se întâmplă și în cazul creativității. Faptul că de foarte multe ori ne mustrăm pe noi înșine pentru a face ceva mai mult, pentru a avea mai mult, pentru a fi mai creativ, nu face decât să stoarcă din noi și ultima picătură de creativitatea. Mintea umană nu funcționeză propice într-un mediu nocis, cum nici legumele nu mai cresc de la secetă. Dacă pui multă presiune pe dorința de a face, de a avea, creativitatea ta o să dea înapoi pentru că tu deja te-ai axact asupra unor lucruri clare și certe. Nu te îndoi niciodată de tine. Ffiecare dintre noi poate face ce celălalt nu poate, să fim noi.

Sursa: NLP Mania

CITEȘTE ȘI

Top 5 ținute de vară pe care trebuie să le ai

6 piese vestimentare de care ai nevoie în garderoba ta

În articolul

5 metode pentru a-ți dezvolta creativitatea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x