5 modalități prin care poți integra culoarea anului în decorul casei
Publicat pe 15.03.2018 la 16:00 Actualizat pe 15.03.2018 la 16:04
Ei bine, anului 2018 i-a fost atribuită culoarea Ultra Violet, o culoare care se pare că a stârnit multe controverse și care se consideră că nu ar fi foarte apreciată, datorită faptului că ar fi destul de greu de integrat într-o amenajare.
Fiecare an, de aproximativ două decade, mai exact 18 ani, este caracterizat de o anumită culoare, numită culoarea anului, desemnată de compania Pantone.
Ei bine, anului 2018 i-a fost atribuită culoarea Ultra Violet, o culoare care se pare că a stârnit multe controverse și care se consideră că nu ar fi foarte apreciată, datorită faptului că ar fi destul de greu de integrat într-o amenajare.
În ciuda acestui aspect, Ultra Violet este o culoare care, așa cum au susținut chiar și cei de la Pantone, care îți pune creativitatea și imaginația la treabă. Așadar, ingeniozitatea Ultra Violet poate să-și găsească locul în locuințele noastre, iar noi îți venim în ajutor cu 5 sugestii.
1. O modalitate creativă este de a scoate din anonimat un perete alb stingher. Astfel, o pictură aplicată direct pe perete sau încadrată pe o pânză albă poate fi soluția cea mai simplă. Nu trebuie să-ți faci probleme cu privire la locul de unde ai putea să-ți procuri o astfel de pictură, căci cu câteva culori acrilice chiar tu poți da naștere unei adevărate opere de artă în nuanțe de Ultra Violet și suratele sale. Combinat cu roz, auriu, argintiu, burgundi sau albastru, Ultra Violetul, surprins pe pânză poate deveni un element de decor cheie, care va atrage cu siguranță toate privirile. Formele geometrice sau un desen abstract se potrivesc de minune într-un spațiu minimalist sau modern.
2. Cu ajutorul acelorași acrilice, rezistente la apă, poți integra această culoare în decorul livingului, dormitorului, pe holul de la intrare sau chiar în baie, dacă alegi să acoperi în Ultra Violet o vază uriașă.
3. În cazul în care te întrebi care sunt culorile alături de care Ultra Violet poate coabita, acestea sunt roșul, griul, nuanțele de lemn, închise sau deschise, rozul, albastru. Așadar, paleta nu este chiar restrânsă. Astfel, poți vopsi un perete întreg doar cu această culoare, iar pentru a deschide atmosfera poți recurge la textile mai deschise sau nu la culoare. O draperie diafană în tonuri de lila, un covor persan în nuanțe de roșu sau unul modern cu pattern geometric viu colorat sunt doar câteva sugestii la care poți recurge.
4. Piesele de mobilier, chiar dacă sunt mai greu de înlocuit ele pot fi aduse în prezent cu ajutorul pernelor decorative în această culoare sau prin intermediul huselor create pe comandă. Este suficient să achiziționez un material uni în această culoare sau din contră, cu un pattern dinamic pentru a transforma canapeaua din living. Asociază-i o piesă de un roșu intens, un puf, sau un scaun din metal, ori o măsuță de cafea în stil industrial și cu siguranță vei obține un cadru deosebit.
5. De cele mai multe ori avem în prim plan spațiile de zi, precum livingul, diningul și bucătăria, însă de data aceasta de ce nu și baia. Ultra Violetul este o culoare pe care dacă o privești suficient de mult reușește să-ți inducă o stare de bine, de liniște, de aceea ar fi foarte potrivită în baie. În contrast cu obiectele sanitare albe, această culoare va reuși să-și pună amprenta asupra spațiului oferindu-i o vibrație deosebită.
Așadar, chiar dacă movul de multe ori intimidează prin prezența sa, făcând integrarea într-un decor destul de dificilă, el cu siguranță se va face remarcat, va oferi personalitate spațiului, iar acolo unde va fi cazul va aduce un aer nobil, aproape regal.
De asemenea, integrat corect va da dovadă de originalitate și stil. Iar dacă te gândești că la anul va trebuie să faci iar modificări prin casă, alege isteț, alătură-i, sub orice formă, nuanțe de verde smarald, verde praz sau maro ciocolată. Aceste combinații vor trece cu succes testul timpului, reușind să atragă atenția de fiecare dată în mod pozitiv.
Sursa foto: pixabay.com