5 motive pentru care nu esti productiv cand lucrezi de acasa

Publicat pe 29.09.2020 la 15:54 Actualizat pe 29.09.2020 la 16:01

https://unsplash.com/photos/H9LS95WL8tM

Te numeri printre cei pentru care anul 2020 a determinat schimbarea locului de unde sa iti desfasori activitatea? Nu esti singurul. Multe companii au ales ca angajatii lor sa lucreze de acasa, pentru a reduce timpul petrecut in mijloacele de transport sau interactiunile cu cei din jur.

Aceasta optiune a fost pe placul multora, insa nu a trecut mult timp pana cand unii dintre noi am resimtit neajunsuri in privinta lucrului de acasa.

Cel mai frecvent motiv invocat a fost acela ca nu suntem la fel de productivi cand lucram la domiciliu sau ca lucram mai mult, iar unii salariati chiar afirma ca lucreaza pana la ore mult mai tarzii de acasa.

Iata cateva motive pentru care nu esti productiv cand lucrezi de acasa si ce poti face pentru a contracara acest lucru.

1. Esti mai usor distras de la activitatile pe care ti le-ai propus

Distragerile sunt principalul motiv. Fie pentru ca e mult mai mare tentatia de a te intrerupe, fie pentru ca gasesti mii de motive sa „rezolvi” ceva fix atunci cand iti propui sa lucrezi mai cu spor: copilul are nevoie de ceva, ti-ai amintit ca nu ai udat florile sau, de ce nu, iti da mancarea in foc. In plus, ai si „uitat” sa decuplezi telefonul de pe conturile de Social Media. Daca nu ti-ai propus un program strict, pe ore, pe care sa il respecti, e greu sa nu cedezi micilor intreruperi care se cer mereu „rezolvate” tocmai cand lucrezi mai cu spor.

2. Nu ai un coltisor anume creat pentru birou

Daca pana acum nu erai obisnuit sa lucrezi de acasa, de la un birou creat anume, e destul de greu sa te acomodezi dintr-o data. Ai nevoie de conditii propice de lucru, de la spatiul special amenajat, cu lumina naturala, la biroul ordonat unde se afla doar strictul necesar. In acest fel, distragerile vor fi minime, iar atentia ta poate sa fie concentrata pe ceea ce este nevoie. Amenajeaza locul unde stii ca poti face acest lucru si alege un scaun de birou confortabil care sa nu iti afecteze coloana dupa prea mult timp de sedere.

3. Nu te pregatesti cum trebuie

Ce inseamna asta? Ca nu stii ce ai de facut pentru a-ti duce la bun sfarsit taskurile de la job? Nicidecum, ci faptul ca nu te „montezi” in starea de lucru asa cum ai face-o pentru o zi de serviciu obisnuita. Fii gata, in fata biroului de lucru, ca in orice zi normala. Nu uita de micile actiuni pregatitoare, cum ar fi tinuta de lucru si o minima ingrijire de machiaj care-i spun creierului ca esti gata de job. Poate ca ai timp si de cateva minute de stretching sau de jogging, daca tot beneficiezi de timp suplimentar, pentru a intra in starea fizica si psihica potrivita.

4. Iti lipseste interactiunea cu cei din jur

Faptul ca nu mai „pierdem” minute bune de povesti in jurul cafetierei de la serviciu, pentru a fi la curent cu ultimele noutati, ar trebui sa fie un „bonus” pentru productivitatea noastra. Studiile au aratat, insa, ca astfel de pauze au efect benefic asupra psihicului, asa ca rasfata-te cu o pauza de povesti cu o colega pe messenger sau la telefon. Ai grija doar ca aceste pauze sa vina abia dupa ce ti-ai terminat un raport sau o sarcina pe care ti-ai propus sa le duci la bun sfarsit intr-un anumit interval de timp, pe care l-ai si respectat!

5. Pentru ca nu faci sport

Numeroase studii au aratat ca angajatii care practica sportul in mod regulat sunt mai productivi la locul de munca. Efectele unei activitati fizice de 20-30 de minute se resimt pentru cel putin jumatate de zi. Chiar daca locul unde se afla serviciul tau nu are un spatiu dedicat activitatilor sportive, probabil ai resimtit efectele benefice ale unei activitati fizice usoare constante: jogging, aerobic sau yoga. Timpul petrecut acasa poate fi cel mai bun motivator pentru a te determina sa incepi antrenamentul potrivit pentru tine, pentru ca vei lupta cu sedentarismul caruia ii poti cadea prada usor. Prin sport nu doar ca iti imbunatatesti performantele intelectuale, capacitatea de concentrare si analiza, dar iti protejezi si sistemul imunitar si poti preveni anumite boli degenerative sau chiar diabetul. Orice activitate fizica, fie chiar si moderata, contribuie la o stare psihica mai buna.

Cu siguranță mai sunt și alte motive pentru care nu esti productiv de acasa, dar gandeste-te ca organizarea lucrului o faci pentru tine, chiar daca nu te afli sub supravegherea directa a unui sef. Depinde, deci, de tine sa tii cont de aceste motive si sa le transformi in experiente pozitive!

În articolul

5 motive pentru care nu esti productiv cand lucrezi de acasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x