5 sfaturi: Cum ai grija de dintii tai

Publicat pe 10.05.2019 la 16:57 Actualizat pe 12.07.2019 la 17:47

Daca situatia financiara nu iti permite un control de rutina sau o interventie urgenta la dentist, trebuie sa stii ca exista companii care ofera credit rapid pentru nevoile tale. Astfel, poti gasi solutii pentru a controla starea dintilor tai si cand ramai cu portofelul gol.

Inca din copilarie am fost invatati sa ne ingrijim dintii, pentru a ne forma o rutina care sa se mentina de-a lungul intregii vieti. Produsele din comert din ce in ce mai bogate in zaharuri ne obliga sa acordam si mai multa atentie dintilor, astfel incat sa ii pastram intr-o conditie buna cat mai mult timp. Astfel, nu vom avea probleme grave care sa necesite interventia medicului dentist.

Cum sa iti ingrijesti dantura acasa

In continuare iti voi oferi 5 sfaturi in vederea ingrijirii eficiente a dintilor.

1. Spala-ti dintii de cel putin 2 ori pe zi cu periuta si pasta de dinti!

O igiena corecta presupune perierea dintilor dimineata, dupa fiecare masa si inainte de culcare. Fiecare periaj trebuie sa se efectueze dinspre gingii spre varful dintilor si sa dureze intre 2 si 5 minute.

Din varietatea de periute de dinti existenta pe piata, alege-o pe cea care poate ajunge si in zonele mai putin accesibile. Periutele cu perii moi nu vor ataca smaltul si gingiile. Poti opta pentru o periuta de dinti electrica daca nu dispui de suficient timp pentru a efectua corect periajul. Insa indiferent pe care o alegi, nu uita sa o schimbi la fiecare 3 luni.

Avand in vedere pasta de dinti, foloseste-o pe cea certificata de specialisti, care protejeaza smaltul si gingiile si asigura o respiratie proaspata.

2. Utilizeaza ata dentara si periutele interdentare!

Periajul dentar clasic nu indeparteaza toate bacteriile, asadar este nevoie de o ingrijire suplimentara. Ata dentara ajunge si in locurile in care periuta de dinti nu reuseste, indepartand atat resturile alimentare foarte mici, cat si microorganismele.

De asemenea, pentru a ajunge in zonele greu accesibile se pot folosi periutele interdentare. Acestea au dimensiuni reduse, sunt perfecte pentru o curatare completa si se pot utiliza oricand este nevoie.

3. Clateste-ti dintii cu apa de gura!

O respiratie fresh este asigurata de folosirea apei de gura, dupa fiecare spalare. In acest mod, se indeparteaza cu eficienta bacteriile ramase chiar si dupa periaj.

4. Ai grija ce mananci, ce bei si controleaza-ti viciile!

Alimentatia bogata in zahar, bauturile acidulate si produsele fast-food ataca dintii si favorizeaza aparitia cariilor. Reducerea consumului acestor tipuri de produse este esentiala pentru pastrarea unor dinti sanatosi.

Mai mult decat atat, cafeaua consumata in exces si fumatul altereaza albul smaltului si aduc dintilor o nuanta de galben.

5. Foloseste un irigator bucal!

Ce este un irigator bucal? Denumit si dus bucal, acesta este un aparat care trimite jeturi de apa in zonele interdentare si sub gingie, pentru a indeparta resturile alimentare si bacteriile “ascunse” in aceste locuri.

Uneori, prin folosirea incorecta a atei dentare impingem resturile alimentare sub gingie. Acest instrument vine in ajutor, inlaturand si ultimele urme de alimente.

Cum previi problemele dentare cu ajutorul medicului dentist

In primul rand, o vizita la medicul dentist iti poate alunga toate dilemele cu privire la ingrijirea dintilor. Acesta te poate ajuta sa-ti alegi atat periuta de dinti, cat si pasta de dinti sau restul produselor necesare dintilor tai, in functie de problemele cu care te confrunti (de exemplu, sensibilitate dentara).

Se recomanda vizita la medicul dentist o data la 6 luni pentru un control de rutina. Examinarea si tratarea timpurie a dintilor si gingiilor te poate scuti de vizite suplimentare la stomatolog. Spre exemplu, o carie descoperita in prima faza de dezvoltare este mai usor de tratat.

Mai mult decat atat, periajul profesional cu instrumente speciale ofera o igienizare completa a dintilor.

Daca prezinti simptome sau riscuri de boala, medicul iti poate efectua si o radiografie dentara pentru a depista cariile interdentare sau alte afectiuni la acest nivel.

Daca situatia financiara nu iti permite un control de rutina sau o interventie urgenta la dentist, trebuie sa stii ca exista companii care ofera credit rapid pentru nevoile tale. Astfel, poti gasi solutii pentru a controla starea dintilor tai si cand ramai cu portofelul gol.

Asadar, sanatatea dintilor trebuie sa reprezinte o prioritate si sa ne preocupe de la inceputul si pana la sfarsitul zilei.

În articolul

5 sfaturi: Cum ai grija de dintii tai

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x